Keskkonnaagentuur uurib Kuressaare reoveeprobleeme (3)

Reedel saatis keskkonnaagentuuri veestatistika peaspetsialist Nele Sinikas Kuressaare linnavalitsusele järelepärimise, milles nõuab andmeid Kuressaare reoveekogumisalalt kogutavate reovete kohta. Sinika andmetel kogutakse siinselt reoveekogumisalalt ühiskanalisatsiooni kaudu kokku 93% elanike reovesi. Ta küsib, kui suur osa ülejäänud 7% reoveest kogutakse kokku kogumiskaevude kaudu ja kui suurt osa ei koguta üldse ehk siis immutatakse pinnasesse.

Kuressaare Veevärk AS-i juhatuse liige Aivar Sõrm vastas Saarte Hääle samasisulisele küsimusele 7% elanike reovee saatuse kohta, et tõenäoliselt tulenes küsitud protsent rahvastikuregistris kirjas oleva elanike arvu ja reaalse elanike arvu vahest. Tema sõnul on linna elanike arv võrreldes registris kirjas olevaga tegelikult 1500 inimese võrra väiksem. “Kuressaare linna majapidamistest on meiega ühinenud 98,5%,” kinnitas Sõrm. Liitumata on vaid 40–50 majapidamist, millest osal võib tõesti kogumiskaev puududa.

Kuressaare linnavalitsuse pressiesindaja Liise Kallase sõnul ei ole neile teada ühtegi majapidamist, mis kogumiskaevu ei omaks. “Vastasel juhul võetaks selles suhtes midagi ette,” kinnitas Kallas.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 298 korda, sh täna 1)