Annab tiivad?

Seda, et teatud energiajook pidavat tiivad andma, teavad ilmselt kõik, kes on mõnel kommertskanalil vastavaid reklaame nägema juhtunud. Ning fänne kofeiinirikkail jookidel juba jagub – miks muidu nende pudelite-purkide valik poeriiuleil nii rikkalik on. Kui on nõudlust, on ka pakkumine.

Põllumajandusministeeriumi tellitud ja Tervise Arengu Instituudi läbi viidud uuring näitab, et enim tarbitakse energiajooke just 15–30-aastaste seas, ent alustatakse nende jookide tarbimist juba lapsena.

Juuakse maitse pärast ja janu kustutamiseks. Juuakse selleks, et jaksu juurde saada – näiteks stressirohke eksamiperiood üle elada. Ehkki uuringu koordinaatori, toiduekspert Tagli Pitsi sõnul ei anna energiajook lisaenergiat, vaid võib liigsel tarvitamisel hoopis tervisehäireid põhjustada, leidub kindlasti neid, kellele selline jutt on nagu hane selga vesi. Siiski kinnitavad kolme uuringus osalenud kooli direktorid, et neil “tiibade andmise” juttude uskujaid massiliselt just ei ole.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 102 korda, sh täna 1)