Vastukaja: Vähem enda upitamist oleks parem

Väsimatu kirjaneitsi Enda Naaber meenutas eile Saarte Hääle arvamusküljel poolikutest saarlastest kirjutades, kuidas ta 1970-ndail aastail andis “rohelise tule” kirjanik Endla Tegova luuletuse “Poolik saarlane” ilmumisele.
Järgneva arutlusega saarlaste väärtushinnangute muutumise üle muutuvas ajas võib ju osalt nõustudagi, aga ilmselgete tõsiasjadega vassimist ei oska ma küll seletada millegi muu kui enda upitamise himuga.

Kas Enda Naaber siis tõesti ei mäleta, et Endla Tegova luuletus “Poolik saarlane” ilmus juba 1962. aastal meie kodusaare ajalehe Kommunismi Ehitaja toimetuse koostatud almanahhis “Kivine kodu”? Samas kirjanduslikus kogumikus on ju avaldatud ka Leisi keskkooli tolleaegse õpetaja Enda Naabri paar miniatuuri. Rajoonilehe toimetusse tuli Enda Naaber minu mäletamist mööda tööle neli aastat hiljem, 1966. aasta sügisel.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 102 korda, sh täna 1)