Saaremaa ralli lõpetab Eesti meistrivõistlused

On juba traditsiooniks kujunenud, et Eesti autoralli meistrivõistluste hooaeg lõpeb Saaremaal. 

Erandiks pole ka aasta 2013, kui 11.–12. oktoobril sõidetakse 46. Silvestoni Saaremaa rallit.

Ühtlasi on see legendaarne võidusõit ka Eesti vanim ralli, mille võitjate hulgast võib leida palju kuulsaid nimesid. Pealegi on Saaremaa rallile alati lisakaalu lisamas fakt, et meistrid selguvad Saaremaal ja tänavune ralli pole selles mõttes erand.

Just hooaja viimane ralli ja Saaremaa nii-öelda meretagune asi on see, mis meelitab alati kohale hulgaliselt sõitjaid nii Eestist kui ka piiri tagant.

Kihutamine kiviaedade ja kadakate vahel kohati väga libedatel teedel ja loomulikult kuulus Kaugatoma kiiruskatse, mida soovib iga rallimees kas või korra oma karjääri jooksul läbi teha, on toonud Saaremaa ralli starti viimasel kolmel aastal stabiilselt pea 150 meeskonda.

Praegu on Silvestoni Saaremaa rallile registreerunud 69 meeskonda, eelregistreerimine lõpeb 3. oktoobril.

46. Silvestoni Saaremaa ralli kavas on tänavu 11 kiiruskatset kogupikkusega 117,3 kilomeetrit, nende seas ka reedel, 11. oktoobri õhtul Kuressaare linna tänavatel sõidetav publikukatse.

Silvestoni Saaremaa ralli start ja finiš on traditsiooniliselt Kuressaare keskväljakul, kus pealtvaatajad saavad masinaid lähemalt uurida. Saaremaa ralli stardiks tasub end 11. oktoobril Kuressaare kesklinna sättida kella 17-ks ning 46. Silvestoni Saaremaa ralli võitja sõidab Kuressaare kesklinnas olevale poodiumile laupäeval, 12. oktoobril kell 17.30.

Saaremaa ralli kiiruskatsed on pealtvaatajatele tasulised, v.a reedeõhtune publikukatse Kuressaare linnas. Kahepäevane rallipass (käepael), mis tagab pääsu kõigile kiiruskatsetele, maksab 13 eurot. Pilet ühele kiiruskatsele maksab 5 eurot. Alla 14-a lapsed pääsevad ralliraja äärde tasuta. Õpilastele vanuses 14–17 maksab pilet õpilaspileti ettenäitamisel 3 eurot.

Rallipood asub alates kolmapäevast, 9. oktoobrist Saare Selveris, kus on lisaks rallipassidele müügil ka rallimeened (mütsid, särgid, kruusid, pastakad jne). Ralli ajakiri on saadaval ka Virtsu–Kuivastu parvlaevadel, Alexela Virtsu tanklas ja Saare Kütuse tanklates.

Lisainfo: www.saaremaarally.eu.

Margus Kiiver

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 626 korda, sh täna 1)