Kõljala kutsub 6. õunalaadale

Kõljala külaplats on täna kõigi ubinamaiaste ja õunakasvatajate päralt – toimub kuues õunalaat.

Laada korraldaja, Kõljala külaseltsi Kevadine eestvedaja Silje Vaik rääkis Kadi raadio uudistele, et viie tunni jooksul saavad huvilised külaplatsil täiendada oma teadmisi õunamahla tegemisest ja õunapuude lõikamisest, maitsta erinevaid õunamahlu, osta õunu ja Pihtla Veskite rukkijahu, mekkida Metsa Johani talu vorsti, Oti talu mett ja mamsel Mai pirukaid.

Kaeda võib õunanäitust ning laadalt ei puudu ka meelelahutus – lastele joonistusvõistlus, täiskasvanutele õunateemalised võistlused.

Osaleda saab ka parima õunakoogi ja -hoidise konkursil. “Õunakook peab olema vähemalt 2 kg, õunahoidist vähemalt pool liitrit. Parima õunakoogi ja -hoidise valivad pärast degusteerimist laadalised,” selgitas Silje Vaik.

Nagu laadale kohane, on võimalus õnne proovida laadaloteriil, kus iga loos võidab.

Õunalaat algab täna kell 11 ja kestab kella 16-ni.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 298 korda, sh täna 1)