Aste kool ja klubi teevad hoidiste konkursi

Aste põhikool korraldab sel aastal hoidistekonkursi “Ise tehtud, hästi tehtud!” esmakordselt koostöös Aste klubiga. Konkursile on oodatud nii soolased kui ka magusad, nii traditsioonilised kui ka uuenduslikud hoidised.

Oluline on nii maitse kui ka välimus.

“Kuna meie koolil on sel õppeaastal ettevõtluse suund, siis katsetame seekord ka õpilaskohvikut,” ütles Aste põhikooli direktor Ulvi Valge, lisades, et noored ise teevad ja ise müüvad.

Toodud hoidistest seatakse kokku näitus Aste klubi saalis, mis on kõigile avatud 27. septembril kl 14–18, samal ajal on avatud ka õpilaskohvik. Laupäeval, 28. septembril on nii näitus kui ka õpilaskohvik avatud kl 10–14. Žürii lemmikud selguvad 30. septembril.

Ulvi Valge avaldas lootust, et leidub ka piisavalt inimesi, kes hoidiste konkursil kaasa lööksid. Sest hoidiste konkursile ei ole oodatud mitte ainult kooliga seotud inimeste tehtud hoidised, vaid ka asula elanike omad. “Inimesed on ju üsna tagasihoidlikud ja enesereklaamimine on neile võõras,” märkis Valge. Samas on tema sõnul hea, et lapsi ja nende kaudu ka lapsevanemaid saab innustada kooli üritusel osalema. Hoidiseid võib Aste kooli sööklasse viia 25. septembrini.

Aste klubi kultuurijuht Kristi Hints sõnas, et huvi on konkursi vastu juba tuntud küll. Eeskätt on hoidiste konkurss mõeldud küll Kaarma valla inimestele, ent kui keegi mujalt samuti osaleda soovib ja tal on miskit väga põnevat välja pakkuda, on ta teretulnud.

Hoidiseid hindab žürii ning välja valitakse parim klassikaline soolane ja magus hoidis. Ootel on ka hulk eripreemiaid. Hinnatakse ka näiteks seda, kuidas purk on kaunistatud või retsept kujundatud.

Varem on hoidiste konkurss toimunud Aste põhikooli sügislaada ajal.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 150 korda, sh täna 1)