Vanakubja sindlid ja kimmid ehivad ka mandri katuseid (2)

Vanakubja sindlid ja kimmid ehivad ka mandri katuseid

VAJALIK HOONE: Sindelkatusega Rotterdami kohvik Mustjala süvasadamas on ainult üks Priit Venda ehitatud majadest. Foto: Sander Ilvest

Mustjala mees Priit Venda on tõestanud, et ka ääremaal saab ettevõtlust arendada. Üle kümne aasta on ta oma firmaga Puitkatused OÜ teinud sindel-, kimm-, laast- ja laudkatuseid.

Kohtume Priit Vendaga Saaremaa Sadamas. Ja seda põhjusega. Nimelt on ka sadamas asuv Rotterdami kohvik tema ehitatud. Kohvik, mida peab koos abilistega meistrimehe abikaasa Pille Venda, on küll praegu suletud, aga maja kallal on just nüüd hea kõpitseda.

Kohvik on lahti olnud kolm suve. Külalised ei ole aga kruiisituristid, nagu arvata võiks, vaid autodega ringi rändavad lätlased, soomlased ja ka eestlased, kes tahavad oma silmaga Saaremaa Sadamat näha.

“Ja kui nad juba nii kaugele – lausa maailma lõppu – on tulnud, on neil kõht ka tühi ja eks me neid siis siin söödame,” muheleb Priit. Kui algul arvati, et kohvik võiks lahti olla mai algusest septembri lõpuni, siis kolme aasta kogemus on näidanud, et hooaeg kestab jaanipäevast poolde augustisse. “Nagu kraan oleks kinni keeratud – kedagi ei käi,” ütleb ta hooaja äkilise lõpu kohta. Pärast seda on olnud vaid paariteistkümne eurosed päevakäibed.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 660 korda, sh täna 1)