Erakonnad eitavad salakokkuleppeid (14)

Saarte Hääl uuris Kuressaares oma valimisnimekirjadega välja tulnud suuremate erakondade käest, kas on tõepõhja all juttudel, nagu oleks võimaliku koalitsiooni osas juba enne valimisi eelkokkuleppeid sõlmitud. Seda põhjusel, et valimistulemus võib linnas tulla üsna tasavägine, nagu on leheveergudel varem arvamust avaldanud ka nimekirjade esinumbrid.

Reformierakonna Kuressaare nimekirja esinumber Mati Mäetalu ütles Saarte Häälele, et kuuldusel, nagu RE kardaks sotside ja IRL-i koostööd, ei ole tõepõhja all. ”On tavaline, et enne valimisi saavad kõik soovijad spekuleerida kõigega, aga tõehetk saabub siiski 20. oktoobril ning eks pärast seda ole näha, kes kellega käima hakkab,” märkis Mäetalu.

Isamaa ja Res Publica Liidu nimekirja vedajad Toomas Takkis ja Argo Kirss jäid oma vastustes lakoonilisteks. Takkis sõnas, et kuulujutte pole põhjust kommenteerida, ja Kirss kinnitas, et mingeid kokkuleppeid sõlmitud ei ole.

Sotsiaaldemokraatide Kuressaare esinumber Hannes Hanso ütles, et kõik selgub ikkagi pärast valimisi. See, et oma erakonna sees võimalikke arenguid arutatakse, on tema arvates loomulik ning nendes aruteludes pole koostööd kellegagi välistatud.

Hanso märkis, et kui kellelgi on võimalike kokkulepete pärast mure, siis tuleks peeglisse vaadata ja küsida, miks see mure on tekkinud.

“Võin öelda, et sotsid näevad Kuressaare valimiskultuuris sügavate sisuliste muudatuste vajadust. Kõikvõimalikud kokkulepped tulenevad ennekõike sellest arusaamast,” eitas ka tema juba praegu olemas olevaid kokkuleppeid.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 684 korda, sh täna 1)