Elu ilma vooluta (2)

Eile suure pidulikkusega avatud Sikassaare piirkonna alajaam ehitati selleks, et Saaremaa elanikud oleksid elektriga paremini varustatud. Ilmataadi vingerpussi tõttu juhtus aga nii, et just avamise ajal pidid elektrikute brigaadid maapiirkondades tööd rabama rikete kõrvaldamiseks.

On küsitav, kas kunagi tuleb aeg, mil elektrikatkestused Saare maakonnas üldse olematuks muutuvad. Vähemalt Kuressaare elanike elu peaks uus alajaam aga turvalisemaks muutma. Hõreda asustusega maapiirkonnad jäävad siiski ka edaspidi äikese meelevalda. Ikka on uppuja päästmine tema enda asi. Kes soetab bensiinimootoriga elektrigeneraatori, kes paneb kamba peale külas püsti elektrituuliku.

Hoopis muret tekitavam tundub olukord, kus elektri puudumisel jäävad maakoolis tunnid ära. Lutsu “Kevade” aegsed Tootsid ja Teeled oleksid koolimajas ilmselt pimedaski koerustükke teinud ja tondilugusid rääkinud. Tänapäeval jäävad aga tunnid ära, sest kempsus ei saa vett tõmmata ja arvutid ei tööta. Lastega õue jooksma või metsa seeni otsima minekuks on tänapäeva õpetajad ilmselt liiga mugavad. Või on selleks tarvis pealinnast luba küsida?

Kõueilma vastu inimene veel astuda ei suuda, aga isikliku mõttelaiskuse vastu küll. Rohkem loovat meelt ja elu läheb edasi. Ka elektrita.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 212 korda, sh täna 1)