Koorijuht ja emeriitprofessor Venno Laul sai 75

Eile tähistas pidulikult oma seitsmekümne viiendat sünnipäeva Eesti poistekoori endine dirigent ja muusikaakadeemia rektor emeriitprofessor Venno Laul, kes on ka öige saarlase tiitliga pärjatud ja suvevilsandlane.

“Saaremaal, Vilsandil on mulle eriline mõju,” ütles juubilar. Laul lisas, et kui ta jõuab saarele, kus on ta armsad mälestused, sissekäidud rajad, rahu ja vaikus ning võimalus välja lülituda kõigest, mis muidu kohustab, siis on see eriline tunne. Vilsandil käib Venno Laul igal suvel. Koos lähedastega on ta saarele jõudmas ka sel nädalavahetusel.

“Ma olen seda tähele pannud, et kui olen saarel ka üksnes kolm päeva, siis olen puhkuseannuse kätte saanud,” sõnas Laul. Küsimusele, mida peab Venno Laul oma vitaalsuse põhjuseks, vastas ta, et igas tegevusvaldkonnas tuleb olla pühendunud, siis on võimalik ka areneda ja edeneda. Samuti on tema sõnul väga tähtis kodu.

“Kui sul on stabiilne, rahulik ja kindel kodu ning sa tunnetad lähedaste toetust, siis just tänu sellele on õnnestunud olla rivis,” tähendas ta. Sel suvel tähistas Venno Laul koos abikaasaga oma abielu 50. aastapäeva. Poeg Indrek, kes on aidanud elus hoida ja arendada Estonia klaverivabrikut, on Ameerikas, arstist tütar töötab Soomes.

“Tahaksin öelda, et ma ei kavatse veel joont alla tõmmata, vaid pilk on suunatud tulevikku klaverivabrikus,” ütles Venno Laul, kes töötab 2005. aastast Estonia klaverivabriku juhatajana. Aastaid klaverivabrikus peab ta väga rikastavaks, seal on viimasel kahel aastal välja töötatud kaks uut klaverimudelit.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 336 korda, sh täna 1)