Suvekinod kogusid hulgaliselt püsiaustajaid

Teist suve Kuressaare kuursaalis tegutsenud suvekinole lisandus tänavusel hooajal veel üks vabaõhukino – Grand Rose’i spaa suveterrassil. Filmisõpru jagus suve jooksul mõlemasse suvekinno.

Südalinnas asuva roosi-spaa vabaõhukinos oli suve jooksul 14 seanssi. Need jagunesid võrdselt juuli- ja augustikuusse. Grand Rose’i müügi- ja teenindusjuhi Mario Sau andmeil võivad nad kinonäitamisega rahule jääda küll.
“Klientide huvi tekkis kiiresti ja vaatajaid oli päris palju, laudu broneeriti ka mitmeid päevi ette,” tunnistas ta. Mugavamaks tegi olustiku spaa suveterrassil Sau sõnul asjaolu, et filmi kõrvale sai publik võtta suupisteid ja kergeid jooke. Grand Rose’i filmiõhtutel sai näha eesti filmide klassikavaramusse kuuluvaid linateoseid. Sel hooajal roosispaa filme enam ei näita, kuid järgmisel suvel kavatsetakse kindlasti jätkata.

Kuursaali suvise Kuu-Kino ellukutsuja Toomas Leisi sõnul läks neilgi kinohooaeg iganes kenasti. Kokku linastus kuursaali suvekinos 14 väärtfilmi. Leisi sõnul oli külastajate arv suhteliselt stabiilne, igale seansile jagus 30–50 inimest. Kusjuures võib rõõmu tunda just selle üle, et palju oli püsikülastajaid.

Sel aastal aitas Kuu-Kinos Toomas Leisi kinnitusel palju kaasa kohalik hakkaja noormees Kaspar Viilup, kes aitas valida filme ja tegeles ka korraldusliku poolega. “Loodetavasti jätkub koostöö ka edaspidi ja kuursaali vabaõhukino avame ka järgmistel suvedel,” tähendas Leis.

Hästi läks kultuurisuvi ka kontsertide korraldamise poole pealt. Neid jagus erinevais kontserdipaigus, sh spaahotellide juures, pea igale maitsele. Kuursaalis toimus näiteks suve jooksul 25 kontserti. Oli mõnekümne kuulajaga intiimsemaid kontserte restorani saalis ja oli ka tervet kuursaali hõlmavaid üritusi, kus osalejaid mitusada.

“Üldiselt läksid vahvalt kõik kontserdid, aga eriti õnnestusid vast Sadhu jämmid, kitarrilaagri kontserdid, Jazz Attack, Hedvig Hansoni tantsuõhtud, Juu Jääb, samuti Muhu väina regati gala ja Parasummeri lõpupidu,” märkis Toomas Leis. “Oli väga tegus suvi, millele aitasid kaasa suurepärased suveilmad.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 128 korda, sh täna 1)