Rohenäpud kohtuvad Käeslas

Sel pühapäeval saavad Käesla külaväljakul juba kuuendat korda kokku Saare maakonna rohenäpud. Rohevahetusele on seekord lubanud tulla ka Reomäe kloostri nunnad.

“See on soe ja kodune üritus,” ütles Saaremaa Kodukandi aiakultuuri edendaja Reet Viira, kelle sõnul sai rohevahetus alguse aastaid tagasi väikesest talupäevast. Aastatega on see populaarsust vaid juurde võitnud. Nii käis läinud aastal Käesla rohevahetusel üle kahesaja inimese, mis oli korraldajatele väga suur üllatus.

Viira sõnul tullakse nii suust suhu leviva reklaami peale kui ka jagatakse infot Facebookis. Tullakse kohale üle maakonna, nii Muhust kui ka Mustjalast jne.

Reet Viira märkis, et Käesla külaplats on oma püstkoja ja laululavaga väga hubane ja meeldiv kokkusaamise koht. Ka annab rohevahetus võimaluse sõlmida uusi tutvusi ja sõprussuhteid. Kohapeal pakutakse kõike, mida on võimalik jagada ja mida saab praegu aiast võtta. On lilli, kiviktaimlataimi, köögivilju jpm. Samuti tuuakse väljanäitusele kõrvitsaid.

Tänavune uuendus on väike töötuba, mida juhendab Mai Suurpere ehk siis mamsel Mai. Seal proovitakse kätt kokanduses ja mamsel Mai õpetab maitsvat kõrvitsasalatit tegema. Alati on käidud ka uudistamas mõnd kaunist koduaeda, kus siis mõnusas vestlusringis jutelda, ning sel aastal minnakse kaema Kõrkkülas elava Piret Maidle kodu, kus kasvab 130 hostat.

Üritus toimub koostöös Käesla arenguseltsiga. Rohevahetus algab pühapäeval kl 13.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 488 korda, sh täna 1)