Orissaare gümnaasiumi asub juhtima Marjana Prii (11)

Eile valis komisjon ühehäälselt Orissaare gümnaasiumi direktoriks Marjana Prii.

“Tema on selline pühendunud hingega pedagoog ja tal on kindel nägemus sellest, kuidas Orissaare gümnaasium hakkaks toimima niimoodi, et gümnaasiumiosa Orissaares säiliks,” põhjendas valikut Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär. Vallajuhi sõnul oli Marjana Priil väga palju häid mõtteid ja tulevikuplaane, mida ta tahaks teoks teha.

Ja kui ta neid plaane ellu viima hakkab, siis usun, et me oleme saanud väga hea direktori, tähendas vallajuht.

Praegu veel Kaali kooli direktorina töötav Marjana Prii ise ütles, et Orissaare on ju ta kodukool. “See on mu lapse kodukool, see on mu kodukant,” sõnas Prii, lisades, et tal on edaspidi võimalik tööl käia jalgrattaga ja osaleda ka õhtustel spordiüritustel, mitte nii nagu Kaalis, kust tee koju on pikk.

“Kaugel tööl käimine takistab nii mõnestki asjast osavõtmist ning kui üritused on õhtuti ja koolijuht tuleb hommikul kl 6 kodust välja ja õhtune üritus algab kl 18, siis pärast peab koolijuht diivanil ööbima, sest järgmine päev on jälle tööpäev,” rääkis Marjana Prii, viidates, et see ei ole päris see, mille üle 50-aastane inimene võiks end õnnelikuna tunda.

“See sõidumaa ei olnud selles mõttes hull, sest ma sain oma mõtteid mõelda, aga ta on meeletult kulukas. Teine asi on see, et Kaali kool on päris heal järjel. Ma saan südamerahuga ta üle anda ja eks ma torman nüüd järgmisse kohta raskelt rabama ning küllap saab ka siin asja,” oli ta optimistlik.

Komisjoni kuulusid komisjoni esimehena Orissaare vallavanem Aarne Põlluäär, abivallavanem Margus Pikkor, finantsnõunik Lilja Koppel, maavanem Kaido Kaasik, volikogu hariduskomisjoni esimees Krista Riik, OG hoolekogu esimees Maidi Tilk, OG sihtasutuse esindaja Üllar Taniberg ja vallasekretär Anne Saar.

Kui Pihtla vallavalitsus lubab, alustab Marjana Prii uues ametis juba 1. oktoobrist.

Orissaare gümnaasiumile hakati uut direktorit otsima juuli algul, kui vallavalitsus lõpetas töölepingu kooli 18 aastat juhtinud Peeter Hansbergiga.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 3 011 korda, sh täna 1)