Vollekoondislased jäid Türgis maailma tippudest kaugele

Vollekoondislased jäid Türgis maailma tippudest kaugele

PALL BLOKIS: Mehhiklased on Denis Losnikovi löögi blokiga tõrjunud. Foto: www.fivb.org

Eesti juunioride võrkpallikoondis, kus mängisid ka saarlased Helar Jalg, Denis Losnikov ja Karlis Mesila, sai Türgis toimunud maailmameistrivõistlustel 17. koha.

Alagrupiturniiril kaotati Iraanile 1 : 3, Mehhikole 1 : 3 ja Argentiinale 1 : 3 ning võideti Jaapanit 3 : 2. “Kõik vastased olid täiesti mängitavad, kuid kahjuks ei klappinud mäng nii, nagu oleks pidanud. Ei oskagi öelda, mis selle põhjus võis olla, aga kõikjal käis üks rabistamine ja oldi otsustusvõimetud,” tõi Karlis Mesila välja mõned Eesti ebaedu põhjused.

Alagrupiturniiril Eesti koondise üheks tulemuslikumaks mängijaks kerkinud Denis Losnikov tunnistas, et tema mängudega rahule ei jäänud, sest Eestil olid kõik võimalused, et edasi pääseda.

“Paraku ei kasutanud me seda maksimaalselt ära,” märkis ta. “Julgen öelda, et meeskond oma maksimumi välja ei mänginud. Oleme mänginud mitmeid kordi paremini, näiteks Bulgaarias valikturniiril, kus võitsime kõik mängud. Leiaksime me kohe mängu alguses oma mängu ja emotsiooni üles, oleksime päris ebameeldivad vastased kõigile.”

Denis Losnikovi hinnangul olid Eestil olemas ka võimalused võtta punkte nii Iraanilt, Mehhikolt kui ka viimases mängus Argentiinalt, aga neljandad geimid nendes mängudes olid eestlaste jaoks õudusunenägu, kus tuli mõõn sisse ega saadudki sellest üle.

Kokkuvõttes leidis mängus Jaapaniga 8 ja Argentiina vastu 10 punkti toonud Losnikov, et vastased olid Eestist üle pigem kogemustega. “Iraan ja Argentiina on varemgi maailmameistrivõistlustel mänginud ja seal hästi esinenud. Samas jäime ka vaimselt alla,” märkis saarlasest koondislane.

17.–20. koha mängudes alistas Eesti koondis Maroko 3 : 2, Ruanda 3 : 0 ja Venetsueela 3 : 0. Nendes kohtumistes sai rohkem mänguaega ka Karlis Mesila, kes tõi mängus Maroko vastu 10 punkti.

“Mis ma ikka enda kohta võin öelda – niipalju kui mulle võimalusi on antud, olen proovinud neid ka ära kasutada,” rääkis Karlis Mesila. “Ma arvan, et kõikide mäng liikus tõusvas joones ning see pinge, mis meie sees oli, sellest saadi üle.”

Mesila arvas, et talle jagus alagrupi mängudega võrreldes rohkem mänguaega seetõttu, et mängud olid vähem pingelised ja Renee Teppan on eelnevates mängudes üsna stabiilne olnud.

“Arvatavasti ainuke mees, kes on oma koha välja mänginud, teistel on kõigil vajaka jäänud,” lausus ta. “Mänguaega oli kindlasti ka sellepärast rohkem, et mängu oli vaja tuua muudatusi, ei saa ju lõpuni minna nii, et ainult kaotame, aga midagi ei muuda.”

Mesila sõnul oleks tal ka eelnevates kohtumistes mäng välja tulnud, sest vorm on üsna hea. “Pole vist treeneri usaldust veel niivõrd palju võitnud, et ta oleks mind kogu aeg mängus hoidnud,” tõdes pallur.

Karlis Mesila märkis, et mängudes kohtadele 17.–20. olid vastased ka vähe nõrgemast puust kui eelnevatel mängudel, kuid ei saa kindlasti välistada seda, et koondis olnuks võimeline võitma ka Iraani, Mehhikot ja Argentiinat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 134 korda, sh täna 1)