Tänak vähendas Lätis punktivahet Kõrgega

Tänak vähendas Lätis punktivahet Kõrgega

Foto: Timo Anis

Eesti autoralli meistrivõistluste viiendal etapil Kurzeme rallil said Ott Tänak ja Martin Järveoja küll üldarvestuses Georg Grossi ja Raigo Mõlderi järel teise koha, kuid esikohaga N4-klassis vähendati meistrivõistluste arvestuses vahet Timmu Kõrge ja Erki Pintsiga.

Subaru Imprezal kihutanud Ott Tänak ja Martin Järveoja kaotasid ralli lõppedes Ford Focus WRC-l sõitnud tiimikaaslastele Georg Grossile ja Raigo Mõlderile 38 sekundiga.

“Usun, et see oli keeruline ralli kõigile,” rääkis Ott Tänak pärast rallit. “Eile toimus ju pimedas sõitmine, täna saime märjal rajal sõita. Meie jaoks sujusid asjad hästi, tänane stardikoht oli hea ja suutsime kohe hommikul vahe teistega sisse sõita. Eesti meistrisarjas on nüüd asjad põnevad ja Saaremaal tuleb tõsine heitlus.”

N4-klassi teised ja absoluudi kolmandad olid Kurzeme rallil Egon Kaur ja Erik Lepikson, kes kaotasid Tänakule 43 sekundit. Selle klassi kolmandad ja absoluudi kuuendad olid Eesti meistrisarja liidrid Timmu Kõrge ja Erki Pints, kes kaotasid Kaurile 1.28.

N4-klassi liidrina jätkavad Kõrge ja Pints, kes on kogunud 92 punkti, Tänak-Järve-ojal on teisena 83 ja kolmandat kohta hoidvatel Kauril ja Lepiksonil 56 punkti.

Ralli absoluutarvestuse esikohaga kindlustasid Georg Gross ja Raigo Mõlder endale ka tänavuse Eesti meistritiitli absoluutarvestuses. “Ei saanud hommikul korralikult üles, hommikused katsed olid tagasihoidlikud, pärast lõunat oli asi juba parem. Hooaeg on sujunud hästi, OT Racing on teinud head tööd ja on äärmiselt hea meel, et saime siin oma tiitli kindlustada,” rääkis Georg Gross ralli finišis.

Rahvuslikus E-rühmas said klassivõidu Ago ja Kalle Ahu.

Eesti autoralli meistrivõistluste viimane etapp, Saaremaa ralli sõidetakse 11.–12. oktoobril.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 144 korda, sh täna 1)