Samm edasi Saaremaa kultuuris

Kuressaare ametikoolis hakatakse ette valmistama-koolitama spaateenindajaid Saaremaa ettevõtetele.

Võib vist öelda, et lähiriikidele on Kuressaare ja Saaremaa olnud igipõline terviseturismi sihtpunkt – tänu ravimuda kasutuselevõtule ja paljudele teistele looduslikele mõjudele.

Spaa on muidugi uus nimetus ja uus trend. Nimetus tuleneb ladinakeelsete sõnade esitähtedest: sanus – terve; pro (eessõna) – jaoks, kaitseks; aqua – vesi. Seega “tervis vee abil”. Ka “sanatoorium” tuleneb ladina keelest: sanare tähendab tervistama.

Tervistavad veeprotseduurid, ravimuda ja muu kasutamise määrab ravialusele raviarst. Tegeliku hoolitsuse, protseduurid viib läbi mitte selleks ette valmistatud töötaja, vaid inimene, kes on töö käigus omandanud võtted, mida nüüd kasutab. Võib arvata, et see ei olnud piisav vajalike ravitulemuste saavutamiseks. Et oleks vaja asjatundjast spaateenindajat, selle peale tuli oma kogemuste põhjal sel alal spaamänedžerina töötades Marella Kakkum.

Koostöös Kuressaare ametikooliga on asju aetud nii, et juba uuel aastal, veebruaris võetakse ametikooli vastu 16 õppurit, kes peaksid pärast 1,5-aastast koolitust lõpetama õpingud spaateenindajatena. Minu meelest sobiks nende kohta öelda ka spaanõustajad.

Selle eriala lõpetanud hakkavad tõstma spaades pakutavate teenuste kvaliteeti. Meie maine tõus Saaremaa terviseturismis tähendab aga sammu edasi kogu Saaremaa kultuuris. Ja seda kõike ühe inimese, Marella Kakkumi algatuse ja initsiatiivi tõttu, mis väärib suurt tunnustust ja tänu.

Samuti on kiiduväärt ametikooli arendusdirektor Sirje Ellermaa, kes arusaaja ja energilise inimesena haaras Marella Kakkumi ideest ja asus seda teostama.

Tuleks pöörata rohkem tähelepanu üksikisikute algatustele ja neid soodustada. Toon ühe näitena Ülo Kannisto ja tema Vaba Rahva Laulu korraldamise. Kiitus ja tänu ettevõtlikele inimestele!

Urve Kirss

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 46 korda, sh täna 1)