Kuressaarest sai koolirahulinn paduvihmas

Kuressaarest sai koolirahulinn paduvihmas

Foto: Sander Ilvest

Pühapäeval Kuressaare südalinna kogunenud rahvahulka kastnud paduvihm ei takistanud 14. koolirahu väljakuulutamist. Taevaluugid avanesid keskpäeva paiku – just rongkäigu ajaks, mil tarkusepäeva kangelased, õpilased ja õpetajad koolide juurest südalinna jõudma hakkasid. Vaatamata läbivettimisele enamik kokkutulnuid oma tuju rikkuda ei lasknud.

Koolirahu, mille eesmärk on saavutada turvaline ja sõbralik koolikeskkond, kuulutati välja traditsioonilisel tseremoonial, kus lepingule panid käe alla haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm, Kuressaare linnapea Mati Mäetalu, lastekaitse liidu president Loone Ots ja Eesti õpilasesinduste liidu juhatuse esimees Britt Järvet.

Samuti allkirjastasid leppe Kuressaare õpilaste esindajad ja koolidirektorid.

Publiku ette astus saarlasest laulja, Kuressaare gümnaasiumi abiturient Grete Paia, uudis-tada sai teadusteatrit ning elada kaasa linna õpetajate koori esitatud versioonile legen-daarse Fixi omaaegsest hittloost “Tsirkus”.

Esinesid ka tantsukooli Semiir tantsijad ja Kuressaare muusikakooli pop-jazz osakonna õpilased.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 410 korda, sh täna 1)