Joobnud saarlased kipuvad autorooli (5)

“Saaremaa eripära on, et kui sõiduki juht on purjus, siis ikka niivõrd korralikult, et tema vastu tuleb alustada kriminaalmenetlust,” märkis Kuressaare politseijaoskonna menetlus- ja ennetusteenistuse vanem Meelis Juhandi Kadi raadio uudistes.

Võrreldes möödunud suvega on tänavu liiklusrikkumised üldiselt vähenenud, avariides kannatanute arv on aga tõusnud.
“Samaks on jäänud turvavööta sõitmiste arv, vähenenud on nii joobes juhtide, kiiruseületajate kui ka liiklusõnnetuste arv,” ütles Juhandi. “Eilelõunase seisuga on suvekuudel juhtunud 12 liiklusõnnetust, möödunud aastal oli samal perioodil 14.”

Juhandi sõnul on suviste liiklusõnnetuste hulgas rohkem silma paistnud purjus juhtide põhjustatud avariid, näiteks eelmiselgi nädalal toimus joobnud juhi süül kaks õnnetust. Kuude lõikes põhjustasid purjus juhid enim liiklusõnnetusi juulis.

Suurim tõus on sel suvel olnud aga liiklusõnnetustes kannatada saanute arvu osas. Kaheteistkümne õnnetuse kohta oli 22 vigastatut, möödunud aastal samal ajal 14. Vigastatute arvu tõusu taga näeb politsei ühe olulisema põhjusena kinnitamata turvavööd.

Sel nädalal on politsei kõrgendatud tähelepanu all koolide ja lasteasutuste ümbrus ning kergliiklus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 358 korda, sh täna 1)