Topelt tähtis päev

Topelt tähtis päev

SÜNNIST SAADIK TUTTAVAD: Tristan Tasa ja Loore-Liise Sepp on mõlemad sündinud 1. septembril ja astuvad esimesse klassi Kuressaare gümnaasiumis. Foto: Sander Ilvest

1. september on esimesse klassi minevate mudilaste jaoks väga tähtis päev. Kuressaare gümnaasiumis koolipinki istuvate Loore-Liise Sepa ja Tristan Tasa jaoks on tegu aga veelgi olulisema päevaga – mõlemad on sündinud 1. septembril ja saavad homme seitsmeaastaseks.

Kuna laste emad on sõbrannad ja Loore-Liise sõnul tunneb ta Tristanit “lapsest saadik”, ajame tulevaste õppuritega juttu Tristani kodus. Seal juba oodatakse meid, laual lõhnamas ahjusoe õunakook. Tristan on end sisse seadnud mängunurgas, kus leidub nii legoklotse kui ka mudel-autosid, Loore-Liise on aga võtnud koha sisse lauakese taga – seal on mõnus joonistada.

Tristan, missugune neist autodest sulle kõige rohkem meeldib?
See politseiauto. (Poiss demonstreerib autot, mille seest saab hooga välja lasta teise, pisikese auto ja mille salongi saab istuma panna pisikese politseiniku. Ka heli, mida auto kuuldavale toob, on muljetavaldav.)

Ja päris autodest?
BMW. Kui ma suureks saan, tahan halli BMW-d, Volvot tahan valget ja Audit musta.
Meil on endal praegu ka BMW, valge. Olen ise ka auto rooli taga istunud ja roolinud – sõitsime issiga tema autoga, sain hakkama küll.
Seekord on sul vist erilisem sünnipäev kui eelmistel aastatel.
Jah, ma lähen sel päeval kooli, KG-sse, 1.c klassi.

On sul koolikott olemas?
On küll, Tallinnast ostsime, selline nahkhiirtega.

Kuidas sulle Ida-Niidu lasteaias meeldis?
Meeldis, sest seal olid sõbrad, legod ja male ka, aga nüüd suvel ei ole olnudki aega mängida. Lasteaias oli sporditund mu lemmik, siis sai rahvastepalli mängida. Lasteaias meeldis mulle kõige rohkem õues olla, rattaga sõita ja jalgpalli mängida. Isegi päeval magada meeldis, kuigi kodus ma päeval ei maga. Ja kõik lasteaia õpetajad meeldisid ka – Riina, Jana ja Külli. Jalutamas ja matkal käia oli tore pargis ja metsas. Kus see mets oli, seda ma ei mäleta enam.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 515 korda, sh täna 1)