FOTOD: Koolirahu 2013 Kuressaares (2)

Koolirahu 2013 kuulutati välja Kuressaares.
Autor: Sander Ilvest

Tänavune koolirahu kuulutati välja Kuressaare keskväljakul, kus traditsioonilisel tseremoonial kirjutasid ühisele koolirahu sümboliseerivale lepingule alla haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm, Kuressaare linnapea Mati Mäetalu, lastekaitse liidu president Loone Ots ja Eesti õpilasesinduste liidu juhatuse esimees Britt Järvet.

Samuti allkirjastasid koolirahu lepingu Kuressaare õpilaste esindajad ja direktorid, kes saabusid keskväljakule oma koolide juurest rongkäikudega. Vaatamata kohatisele vihmale oli Kuressaare keskväljak õpilastest-õpetajatest ning teistestki kaasaelajaist pungil ja märg ilm koolirahu väljakuulutamist ei seganud.

„Meie linnal on olemas kõik need eeldused, et olla tänasel tarkusepäeval Eestis pilgupüüdjaks ning siit võib üle-eestilise koolirahu välja kuulutada,“ kõneles Kuressaare linnapea Mati Mäetalu. „Olgem valmis koostööks ja kompromissideks, märgake ja aidake abivajajaid, olge üksteisega arvestavad ja heatahtlikud. Rahulikku meelt ja mõistmist uuel õppeaastal kõigile nii 2013. aasta koolirahu linnas kui kõikjal Eestis,“ andis linnapea edasi oma head soovid.

Ilusat kooliaastat soovis ka haridus- ja teadusministeeriumi kantsler Janar Holm, sõnades, et täna võiksime kõik anda ühise lubaduse, et uuel õppeaastal ei ole enam kedagi, kes tunneb end koolis üksi või halvasti. Lastekaitse liidu president Loone Ots pani aga algavaks kooliaastaks südamele, et lapsed usaldaksid oma kooli ja üksteist, samuti oma õpetajaid ja neid teadmisi, mida koolist saab. „Tänavune koolirahu moto – Koos on kena! – on tore, ent tähtis on mõelda, et see kena tuleb ainult siis, kui üksteist usaldame ja armastame,“ lausus Ots.

Koolirahu väljakuulutamise tseremoonial Kuressaares astusid üles laulja Grete Paia, näha sai õpetajate teadusteatrit ning üheskoos lauldi Rein Rannapi laulu „Rahu“. Pärast ametlikku osa jätkus kontsert, kus esinesid tantsukooli Semiir tantsijad ning Kuressaare muusikakooli pop-jazz osakonna õpilased.

Sel aastal on koolirahu moto „Koos on kena!“, millega Kuressaare õpilased rõhutavad koolides positiivse õhkkonna olulisust ja usaldust õpilaste ja õpetajate, noorte ning täiskasvanute vahel, et hoida üksteist arvestavat ning toetavat koolikultuuri – et kõigil oleks koolis kena olla ning hommikul saaks rõõmsal meelel kooli tulla ja sealt rahuoluga lahkuda.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 022 korda, sh täna 1)