Uganda linnapead tutvuvad Saaremaaga (3)

Täna õhtul saabub lennukiga Tallinnast Kuressaarde Ida-Aafrikas paikneva Uganda kaheksa linnapead.

Aafriklased viibivad Eestis sihtasutuse Tallinna Arengu- ja Koolituskeskus arenguabiprogrammi raames. “Nad on ka varem Tallinnas käinud. Ennekõike on ugandalased huvitatud e-teenusest, et siin omandatud kogemusi oma kodumaal kasutusele võtta. Peale selle on nad huvitatud turismiinfopunktide tööst ja teenustesaalides pakutavatest teenustest,” rääkis SA Tallinna Arengu- ja Koolituskeskus juht Kalle Sepp.

Järgmise aasta oktoobris on Uganda linnavõimude esindajail plaanis avada riigi pealinna Kampala lähiümbruses kaks turismiinfopunkti, kus külalised saavad kasutada e-teenuseid ja teenindussaalis pakutavat.

“Me tahame neile näidata, mida tehakse pealinnas ja sellest umbes 200 kilomeetri kaugusel saarel asuvas linnas. Tahame näidata, mida omavalitsused teevad turistide kohale meelitamiseks,” märkis Kalle Sepp.

Projekti rahastab Eesti vabariigi välisministeerium arengu- ja humanitaarabi vahenditest.

Saaremaal on kaugete külaliste üks giide kaks aastat (2011 ja 2012) Ugandas nõustajana töötanud Aavikunurga turismitalu perenaine Ülle Purga.

“Valik langes Saaremaa kasuks seepärast, et Ugandaski on saared ja sealgi arendatakse turismi. Tegelikult on turismi võimalik arendada igal pool,” ütles Ülle Purga, kelle turismitalus on sel nädalavahetusel linnuvaatlejad Ameerika Ühendriikidest.

Saaremaal võõrustab Uganda linnapäid ja linnasekretäre Uueelu turismitalu. Kavandi lähedal asuvas talus pakutakse külalistele saaremaist toitu. Saare saunas käimise võimalus on ka.

Täna ennelõunal külastavad Uganda linnaisad (kõik tähtsatel ametipostidel olevad ametnikud on mehed) Kuressaare infokeskust. Kell 11 võtab kõrged külalised vastu maavanem Kaido Kaasik. Pärast seda tutvuvad ugandalased Saaremaa muuseumi eksponaatidega Kuressaare linnuses. Kuressaare lähiümbruse vaatamisväärsusi näidatakse aafriklastele samuti. Õhtul lendavad ugandalased koos saatjatega tagasi Tallinna.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 420 korda, sh täna 1)