Tuled öös (1)

Täna süüdatakse Saaremaal mitmel pool muinastuled. Skandinaaviamaadest meile jõudnud traditsioon pidi idee järgi ühte liitma kõik Läänemere rannad. Nüüd on sellest välja kasvanud üritus, mis omamoodi tähistab suvise turismihooaja lõppu ning mõneti konkureerib jaanitulega.

Algul ootasid kottpimedatel sügisöödel naised, laternad käes, merelt koju võrku nõudma läinud mehi. Tihti juhtus, et kaldale jõudmine võttis aega, ning juhtus sedagi, et meespere jäigi merele. Selline oli kord juba saareelanike saatus.

Muinaslõkke ääres istudes tasuks silme eest läbi lasta tänavune imekaunis suvi. Ja mõelda sellele, et tegelikult on elu ilus. Unustage ära see, et palk on väike, hinnad kallid ja lapsed välismaal. Lihtsalt nautige tänast hetke.

Ja kui teile annetuskast nina alla torgatakse, poetage sinna mõned taskus olevad euromündid.
Ikka selleks, et hea meel algavast kooliajast oleks ka neil lastel, kelle vanemad mingil põhjusel enam koju ei tule.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 204 korda, sh täna 1)