Sulev Tänav päästis saare metsameeste au (2)

Läinud reedel Ida-Virumaal toimunud 45. metsanduse kutsevõistlustel oli edukaim saarlane RMK Saaremaa metskonna praaker Sulev Tänav, kes pälvis metsameistrite arvestuses II koha.

RMK Saaremaa metskonna metsaülem Marko Trave ütles, et Sulev Tänav on metsameistrite võistluses kõrgele kohale tulnud ka mitmel varasemal aastal. Metsameistri ehk praakeri töö on metsas raietöid korraldada ja muu hulgas hinnata ka seda, kas puu sobib palgiks, paberi- või küttepuuks. Seega sõltub tema otsusest ka metsaomaniku müügitulu.

Metsanduse kutsevõistlustel võeti omavahel mõõtu kaheksal alal: metsakasvataja mitmevõistlus, noorendike hooldaja mitmevõistlus, metsameistrite mitmevõistlus, stendivõistlus, mälumäng, forvarderijuhtide võistlus, harvestrijuhtide võistlus ja autojuhtide võistlus. Kutsevõistlustest võttis osa üle kahe- ja poolesaja metsamehe üle Eesti.

Metsandusorganisatsioonidest oli kõige suurema meeskondade arvuga (15 võistkonda, igast maakonnast üks) esindatud RMK, kelle võistkonnad moodustasid ka esikolmiku: esimene Pärnumaa, teine Ida-Virumaa ja kolmas Põlvamaa esindus.

Seitsmeliikmeline saarlaste võistkond sai enam kui 20 võistkonna arvestuses 7. koha.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 621 korda, sh täna 1)