Muusikakooli popimad pillid on kitarr ja klaver

Kolmapäeval toimusid Kuressaare muusikakoolis täiendavad vastuvõtukatsed. Tänavused popimad erialad on jätkuvalt kitarri- ja klaveriõpe.

“Tahtjate arv on tänavu pisut kahanenud,” ütles Kuressaare muusikakooli direktor Tarmo Berens, lisades, et paaril eelneval aastal oli huvi suurem. Ehkki konkurss oli väike, olid lapsed Berensi sõnul nagu ikka andekad.

Vastuvõtukatsetel hinnati laste rütmi- ja meloodiataju. Lauldi, kuulati, koputati jms. Sügisel alustab muusikakoolis 30 uut õpilast. Küsimusele, kuidas tundub, kas aastate lõikes on laste muusikahuvi kasvanud, kahanenud või pigem samal tasemel, vastas direktor: “Võiks öelda, et samal tasemel.”

“Tänapäeva noored on andekad ja tegelevad paljude asjadega,” tähendas Berens, kelle sõnul oleks patt neilt veel rohkem oodata. Muusikakooli täpsem õpilaste arv selgub pärast avaaktust, kuid koos eelkooliga jääb see arv Berensi kinnitusel kahesaja piiridesse.

Kuressaare muusikakool alustab 3. septembril. I klasside õpilaste avaaktus toimub kl 15 ja II–VII klassi õpilaste aktus kl 16.30.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 230 korda, sh täna 1)