Kooliteed alustab klassi jagu lapsi mullusest enam (3)

Tänavu läheb Saare maakonnas esimesse klassi 32 õpilast rohkem kui mullu, ent leidub ka koole, kus koolitee alustajaid on üks-kaks, kui sedagi.

“Tänavune number on läinud sügise omaga võrreldes rõõmustav,” ütles Saare maavalitsuse haridus- ja sotsiaalosakonna juhataja Raivo Peeters. Kui mullu sügisel oli värskeid koolijütse 296, siis algaval sügisel on neid 328 ehk 32 võrra enam.

“See on rohkem kui üks suur linnaklassitäis, kuna linna algklassinorm on 24 last, “ märkis Peeters. “Paistab, et õpilaste arvu osas on olukord võrreldes vahepealsete aastatega parem, kuna sündimus on pisut suurem.”

Samas tõdes ta, et kui läinud sügisel läks Ruhnu koolis I klassi üks õpilane, siis tänavu ei ühtki. Kihelkonna ja Kaali koolis alustab esmakordselt kooliteed vaid üks mudilane. “Kallemäel läheb kooli kaks, selle Kuressaare filiaalis samuti kaks last, Tornimäel neli, Kahtlas viis, Mustjalas kuus,” loetles Peeters.

Tema sõnul kuuluvad Tornimäe, Kahtla, Kaali, Mustjala ja Kihelkonna kool lähiaastatel ohutsooni. “Seal tuleb vallal lähiaastail otsus teha, kas jätkata algkooliga või kuidas edasi,” tõdes Raivo Peeters.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 508 korda, sh täna 1)