Insuldi läbi elanu: on jäänud vaid kahetsus (1)

Insuldi läbi elanu on jäänud vaid kahetsusa

HOIDKEM TERVIST: Insuldi läbi elanud Enno Rahu paneb kõigile, eriti keskealistele meestele südamele, et oma tervist tuleb hoida ja töö ei ole kõige tähtsam siin elus. Foto: Sander Ilvest

Üha kiirenev elutempo paneb meid sageli unustama kõige peamist – oma tervist. Kui siis haigused endast juba märku annavad, võib nii mõnigi kord olla lootusetult hilja ja haigusest taastumine nõuab tihti omajagu aega. Juhul kui taastumine üldse on võimalik.

“On jäänud vaid kahetsus,” tunnistab Pöide vallas elav Enno Rahu, keda 26. augustil täpselt aasta tagasi tabas insult. Ta räägib, et nüüd mõtleb ta küll, et oleks pidanud juba varem oma tervisele rohkem tähelepanu pöörama, kuid alati oli esikohal ikka töö. Ennole olid ka enne insulti välja kirjutatud ravimid, mida ta võttis aga ebaregulaarselt. Juba siis oli tal vererõhk kõrge ja diagnoositud suhkruhaigus. “Aga minu jaoks oli kõige tähtsam töö,” tunnistab ta. “Nüüd tahan ma kõigile keskealistele meestele öelda, et ärge pange tööd esikohale, vaid olulisim on ikka tervis.”

Edasi loe tänasest Saarte Häälest.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 2 149 korda, sh täna 1)