SÜG-i Jukudel algas kool juba teisipäeval (10)

SÜG-i Jukudel algas kool juba teisipäeval

JUKUD KOOLI: SÜG-i Jukukooli laagrist alustasid heatujuliselt koduteed 10.b klassi õpilased Jakob Saare (vasakul), Marju Viskus, Marite Lõhmussaar (Tallinnast) ja Kennert Amberg. Foto: Irina Mägi

Saaremaa ühisgümnaasiumi kümnendate klasside õpilased alustasid uut õppeaastat juba sel teisipäeval kunagises Võhma koolimajas kokku tulnud Jukukooli laagris. Pärast kahepäevast kultuurilis-sportlikku programmi pandi gümnaasiumis õpinguid alustavatele Jukudele tek-lid pähe ja neist said SÜG-i täieõiguslikud õpilased.

Eile ennelõunal toimunud klassijuhatajatundides rääkisid õpetajad Merje Oopkaup (10.a), Merike Kuldsaar (10.b) ja Diana Õun (10.c) koolikorraldusest, klassivälisest tegevusest, kooli traditsioonidest ja üldse kõigest, mis värskeid gümnasiste ees ootab.

“Minu meelest ei ole ilusamat pilti kui sirgeselgsed ülikonnas noored mehed, portfell näpus, septembrikuus koolist kodu poole astumas. Vaatad ja mõtled: nende päralt on tulevik,” avaldas 10.c klassi juhataja Diana Õun noortega vesteldes oma mõtteid klassijuhatajatunnis.

“Millist värvi ülikonda kanda, millal toimub spordipäev, millal, miks, kuidas..?” pärisid õpilased klassijuhatajailt koolikorralduse kohta täpsemat infot.

Kuressaare vanalinna kooli lõpetanud ja nüüd SÜG-i 10.b klassis jätkav Jakob Saare ütles, et tema otsustas ühisgümnaasiumi kasuks, kuna selles koolis on kindlad traditsioonid ja õppetöö kõrge tase.

Klassijuhataja Merike Kuldsaar hindas gümnasiste lausa ülivõrdes: “Nad on suurepärased, väga positiivsed, erksad, teotahtelised ja entusiastlikud.”

SÜG-is on otsustanud oma kooliteed jätkata üsna palju noori maapiirkondadest. Õpetaja Kuldsaare sõnul on b-klassi nimekirjas vaid neli SÜG-is põhikooli lõpetanut. “Minu klassis on lapsi Kaalist, Kärlalt, Salmelt, Valjalast, Orissaarest, veel Tallinnast ja Ääsmäelt. Mandrilt tulnutel on Saaremaal vanavanemad. Neile siin meeldib ja seepärast nad meie kooli valisidki,” rääkis Merike Kuldsaar.

SÜG-i üks põhitõdesid, mille järgi ka talitatakse, on see, et kool saab olla tugev vaid siis, kui tal on välja kujunenud oma kindlad traditsioonid ning klassiväline tegevus toetab õppetöös ja kasvatuses seatud eesmärke. Traditsiooniline on ka Jukukooli laager. Tänavu kandis see juba järjenumbrit 20.

Valdavalt tegelevad Jukudega abituriendid ehk Juhanid. Nemad korraldavad kümnendikele igasuguseid mänge ja võistlusi. Teisipäeval käisid laagrilised Võhma ümbruses matkal ja kohtusid SÜG-i direktori Viljar Aroga.
“Siin saavad õpilased kiiresti üksteisega tuttavaks. Õppetööd on lihtsam alustada, kui ollakse omavahel sõbrunenud,” märkis Merike Kuldsaar.

Teise laagripäeva keskel tundus klassijuhataja Diana Õunale, et tema klassi lapsed on juba ammused tuttavad. “Nad sobivad omavahel ja on väga tegusad,” kiitis õpetaja Õun.

Saaremaa ühisgümnaasiumis alustab sel sügisel õpinguid ka üks hiidlane. Õpetaja Merje Oopkaup ütles oma kogemustele tuginedes, et erinevatest paikadest tulnud lapsed sulanduvadki paremini kokku. Temagi kiitis kooliteed alustavat seltskonda, öeldes, et kõigil neil on õpitahet väljendav nägu peas.

Ehkki Juhanid panid Jukud juba laagris proovile, siis teisel koolinädalal püüab abituurium vastseid kümnendikke veel veidi karastada. Nädal lõpeb Jukude korraldatud peoga, kus kõik kümnendikud oma klassi tutvustavad.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 030 korda, sh täna 1)