Inspira huvikooli hakkab juhtima Inge Jalakas (2)

Inspira huvikooli hakkab juhtima Inge Jalakas

UUS JUHT: Otsus huvikooli juhtima hakata ei tulnud Inge Jalakal kergelt. Fotol on ta koos tütarde Melani (5) ja Meribeliga (3). Foto: Sander Ilvest

Kaheksa aastat Saare maakonna suurimat erahuvikooli, Kuressaare gümnaasiumi (KG) huvikooli Inspira juhtinud Tiia Leppik annab teatepulga üle Inge Jalakale.

Leppik rääkis Kadi raadio uudistele, et tunneb kaht vankrit (Leppik on ka eralasteaia Naerusuu juhataja – J. N.) vedades kerget väsimust, erksad ideed on justkui hääbumas, lisaks hiilib ligi mugavustsoon.

“Aga huvikooli juht ei saa endale sellist asja lubada,” sõnas Leppik. “See töö vajab ikka noorust ja värskust, samuti oskust tulla igal aastal välja uute ja lapsi kaasa haaravate pakkumistega. Tunnen, et särasilmsed noored suudavad huvikoolile praegu rohkem anda kui mina.”

Huvikoolile uue juhi leidmine polnud Leppiku sõnul raske ülesanne, kuna Inspira on n-ö ise juhte kasvatanud. “Läbi aegade on Inspiras tegutsenud erinevad osakonnad ja nende juhid on olnud kaasatud huvikooli arendamisse. Inge Jalakas on Inspiras juhtinud spordiosakonda, korraldanud suurüritusi ja näidanud ennast väga võimekana. Tegelikult sai meie tegus ja meeldiv koostöö alguse juba 1999. aastal Saare huvikoolist, kus Inge töötas tantsuõpetajana. Mina näen temas tohutu suurt potentsiaali.”

Otsus huvikooli Inspira vastutusrikas juhiamet vastu võtta ei tulnud Inge Jalakal siiski kergelt: “Kaalusin ikka kaua, pannes ritta ameti plusse ja miinuseid.” Otsustavaks sai see, et lisaks Inspira spordiosakonna juhtimisele on tal KG huvijuhina töötades ka ringide tegevuse koordineerimise kogemus. “Ülejäänu on kõik õpitav. Pealegi saan toetuda nendele inimestele, kes minusse usuvad,” lisas Jalakas.

Rääkides uutest tuultest huvikoolis rõõmustas vastne koolijuht enim selle üle, et Inspira saab endale esmakordselt ajaloos poiste tantsuõpetaja. “Meile tuleb tööle kevadel Viljandi kultuuriakadeemia tantsukunsti erialal lõpetanud Nikolai Räbin, nii et erinevas vanuses poisid saavad nüüd tänu temale ka Saaremaal tantsimist õppida. Hea uudis on ka see, et tänavu tegutseb avatud ringina KB Robootikaklubi, mida veab Olle Arak, ja seda erandkorras tasuta.”

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 538 korda, sh täna 1)