Õpetajana alustab kolm noorpedagoogi (3)

Peagi algaval õppeaastal alustab Saare maakonnas oma pedagoogikarjääri kolm noort spetsialisti.

Valjala lasteaias hakkab logopeedina tööle Tartu ülikooli magistriõppes lõpetanud Annaliisa Ratas, Kärla põhikoolis alustavad vene keele õpetajana Maia Pihlak ja saksa keele õpetajana Elis Nõu, ütles Kadi raadio uudistele eile Saare maavalitsuse haridus- ja kultuuriosakonna juhataja Raivo Peeters.

Ta lisas, et kahjuks viitavad küll muud arvud maakonna õpetajaskonna hoogsale vananemisele. Haridusasutuste juhtidest tähistab tänavu 20 aasta tööjuubelit Valjala põhikooli direktor Aive Mõistlik, 15 aastat on direktoriametit pidanud Tornimäe lasteaia direktor Lea Peet ja 10 aastat Kärla lasteaia direktor Maiu Raun.

Õpetajatest ja haldustöötajatest pälvivad 40 aasta jooksul tehtud töö eest tunnustuse Maire Rand ja Ester Vaiksaar. 35 aastat on ametis püsinud Maire Vatko, Anne Lember, Ruta Kelt, Stella Hommik ja Anne Heinsalu, 30 aastat Aado Haandi, Tiina Oks, Ulvi Peeters, Meeli Reek, Külli Õun, Ene Vahter, Külli Laum ja Ulvi Kipper. 25 aasta tööjuubelit tähistavad aga Angela Luup, Anneli Nõmm, Mirle Arge, Liivi Kiil, Valve Reede, Anne Oeselg, Marina Maasik, Tiia Kobin, Enn Laanemäe, Riina Sirg, Ester Õige, Katrin Mesila, Gerta Uus, Siiri Saar ja Anu Kabur.

Infot, kuivõrd hästi on koolid ja lasteaiad 1. septembriks suutnud oma kollektiivi komplekteerida, maavalitsusel pole. “Kaadri leidmine on kooli juhi ja kooli pidaja kohustus,” põhjendas Raivo Peeters.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 443 korda, sh täna 1)