Kaarma korraldab rahvaküsitluse valimiste ajal (1)

Kaarma vallavolikogu eilsel erakorralisel istungil arutati esimese punktina maavanem Kaido Kaasiku ettepanekut viia kohalike omavalitsuste valimistega samal päeval läbi rahvaküsitlus.

Küsitluse teema oleks Saare maakonna omavalitsusreform. Kaarma volikogu esimees Urmas Lehtsalu täpsustas, et küsimuse täpne sõnastus selgub hiljem. “Praegu küsitakse meilt vaid nõusolekut küsitlus läbi viia,” ütles Lehtsalu.

Kuigi teema tekitas volinike elava arutelu, otsustati lõpuks siiski ühehäälselt, et küsitlus tuleb läbi viia. Valimisjaoskonnas korraldab rahvaküsitluse vald. Kui inimene valib e-hääletuse, lisatakse vastav võimalus süsteemi keskvalimiskomisjoni poolt.

“Seda aga vaid siis, kui enamus Saaremaa omavalitsusi nõustub rahvaküsitluse läbiviimisega,” märkis Urmas Lehtsalu.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 325 korda, sh täna 1)