Segadus Kuressaare rahvaküsitlusega (16)

Kuressaare linnavolikogus eelmisel neljapäeval toimunud hääletamised, otsustamaks rahvaküsitluse korraldamist, andsid kurioosse tulemuse – linnavolinikud otsustasid rahva arvamust küsida lausa kaks korda, oktoobris valimistepäeval ja tuleva aasta 1. märtsil.

Kuressaare linnavolikogus pandi neljapäeval esmalt hääletusele rahvaküsitluste põhimõtteline korraldamine. Kõik olid poolt. Seejärel pandi hääletusele rahvaküsitluse korraldamine 20. oktoobril ehk valimistepäeval. Poolt oli seitse volikoguliiget. Vastu oli volikogu esimees Erik Keerberg.

Kolmandaks pandi hääletusele rahvaküsitluse korraldamine 1. märtsil 2014. Poolt oli 10 volikoguliiget. Kuna mõlemal hääletusel oli poolthääli enam kui vastuhääli, peabki Kuressaare linnavalitsus korraldama nüüd kaks rahvaküsitlust, ütles volikoguliige Piret Pihel Saarte Häälele.

Volikogu esimees Erik Keerberg vaidles vastu, väites, et tegemist ei olnud otsusega õigusakti mõistes. “Selle päevakorrapunkti raames arutati variante. Ametlik otsus koos selle juurde käivate preambulate ja muude oluliste lisadega tuleb päevakorda tõenäoliselt aasta lõpu poole. Siis on vaja otsustada ka palju muud, kui pelgalt toimumise kuupäev,” teatas Keerberg Saarte Häälele.

Tema sõnul oli linnavolikogu otsus vastus maavanema küsimusele: arutati kahte kuupäeva ja suurema toetuse sai 1.03.2014.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 808 korda, sh täna 1)