Kihelkonna ja Valjala otsivad kultuurijuhti (2)

Valjala valla kultuuritööd koordineerinud Anne Auväärt otsustas uute väljakutsete kasuks ja läheb Muhu põhikooli huvijuhiks. Lisaks Valjalale otsib rahvamaja juhatajat ka Kihelkonna vald.

“Pool kultuuritööst meeldib mulle väga, see on olnud mu unelmate töö,” rääkis seitse aastat tagasi Muhust Valjalga tulnud Auväärt. “Teine pool sellest tööst on aga, et tuleb olla kodust oma pere juurest eemal nii jaanipäevad kui ka jõulud ja seda aastast aastasse – ning siis lihtsalt ühel hetkel enam ei taha.”

Anne Auväärtil on kultuuritöötaja staaži kokku 27 aastat, Muhus 20 ja Valjalas 7 aastat. Küsimusele, kas kultuuritöö on raske töö, vastas Auväärt, et need inimesed, kes seda ise ei tee, ei saa sellest aru.

“Kui palju sul tuleb tegelikult tühja tööd teha, uurida, puurida, paluda ja kui palju sellest tulu on, seda ei teata,” tähendas ta, mööndes, et kindlasti võid sa seda ametit pidades kuulda ka ütlemisi, mida sa ei ole ära teeninud.

Samas on Auväärtil Valjalast lahkuda ka kahju, sest tal on olnud erakordselt tublid ja vahvad kaastöötajad, nii ringijuhid kui ka raamatukoguhoidjad. Anne Auväärti viimane tööpäev on 27. september.

Anne Keerd, kelle mantlipärijana Auväärt Muhu koolis tööle asub, ütles, et tema väsis ka lihtsalt ära, olles olnud 29 aastat ühes kohas.

Käivad kuuldused, et ka Valjala rahvamaja juhataja Viktor Martel plaanib pensionile minna. Selle kohta ütles vallavanem Aare Martinson, et kuna avaldust ei ole, ei saa sellistest juttudest veel midagi arvata.

Avaldusi Valjala kultuurijuhi kohale oodatakse 15. septembrini.

Kihelkonna vallavanem Raimu Aardam ütles, et kui vald Annika Allakuga töölepingu sõlmis, sai lepingusse lisatud, et Allak on tööl kuni rahvamaja juhataja leidmiseni.

Latti ei ole Kihelkonna vald kandidaatide jaoks väga kõrgele tõstnud, ent püütakse siiski parimat leida. “Meie palk on ka nii, nagu ta on, ja eks tuleb kompromisse teha,” tähendas Aardam. Kihelkonna vallas oodatakse avaldusi rahvamaja juhatajaks püüdlejailt 9. septembriks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 912 korda, sh täna 1)