Rahvaküsitlus: Kärla ja Kuressaare poolt, Orissaare vastu (täiendatud) (3)

Rahvaküsitlus: Kärla on poolt, Kuressaare ja Orissaare vastu

NÕUS KÜSITLEMA: Kärla vallavanem Tiina Luks (esiplaanil) volikogu istungil, tagaplaanil vallasekretär Margit Kaldre ja volikogu esimees Ülar Tänak. Foto: Sander Ilvest

Kuressaare linnavolikogus eelmisel neljapäeval rahvaküsitluse küsitluse korraldamises tehtud hääletused andsid kurioosse tulemuse – linnavolinikud otsustasid rahva arvamust küsida lausa kaks korda, oktoobris valimiste päeval, ja tuleva aasta 1. märtsil. 

Kuressaare linnavolikogu hääletas neljapäeval esmalt rahvaküsitluste põhimõttelise korraldamise osas. Kõik olid poolt.

Seejärel pandi hääletusele rahvaküsitluse korraldamine 20. oktoobril ehk valimiste päeval. Poolt oli seitse volikoguliiget. Vastu oli volikogu esimees Erik Keerberg.

Seejärel pandi hääletusele rahvaküsitluse korraldamine 1. märtsil 2014. Poolt oli 10 volikoguliiget. Kuna mõlemal hääletusel oli poolthääli enam, kui vastuhääli, peabki Kuressaare linnavalitsus nüüd korraldama kaks rahvaküsitlust, ütles volikogu liige Piret Pihel täna Saarte Häälele.

Volikogu esimees Erik Keerberg vaidles vastu, väites, et tegemist ei olnud otsusega õigusakti mõistes. „Selle päevakorrapunkti raames arutati variante. Ametlik otsus koos selle juurde käivate preambulate ja muude oluliste lisadega tuleb päevakorda tõenäoliselt aasta lõpu poole. Siis on vaja otsustada ka palju muud kui pelgalt toimumise kuupäev,“  teatas Keerberg täna Saarte Häälele.

Tema sõnul oli linnavolikogu otsus vastus maavanema küsimusele: arutati kahte kuupäeva ja suurema toetuse sai 1.03.2014. Sellest lähtuvalt sai ka maavanemale vastatud.

Varasemalt on rahvaküsitluse korraldamisele „ei“ öelnud Torgu ja Orissaare vald, 20. oktoobril otsustas rahva arvamust küsida Kärla vald.

“Volinikud ei näe põhjust, miks mitte rahva arvamust küsida, kui meile on see võimalus antud,” ütles Kärla vallavanem Tiina Luks. Kuna küsitlus toimub valimistega ühel ajal, ei too see kaasa ka suuri lisakulutusi ja on võimalik kasutada sama e-hääletamise keskkonda.

 

 

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 852 korda, sh täna 1)