Lätis tekkis oma NSVL, järjekorras ootab Žirinovka

Lätis tekkis oma NSVL, järjekorras ootab Žirinovka

VÕIMUDELE VASTU: Läti ärimees ja endine seimisaadik Aleksei Holostov on esitanud valitsusele väljakutse. Nimelt kavatseb ta Riia lähedale rajada ökokülad, millel on peamiselt Venemaa poliitikute ja isegi nõukaaegsed nimed. Foto: Internet

Meie lõunanaaber Läti võib seista poliitilise skandaali lävel – endine seimisaadik, ärimees Aleksei Holostov tahab anda Riia lähedale rajatud ökokülale võimudele täiesti vastuvõetamatu, isegi mässumeelse nime NSVL.

Ajakirjanduses ilmunu põhjal peaks Riia külje all asuvas puhkerajoonis juba lähiajal tekkima küla Läti praegustele võimudele täiesti vastuvõetamatu nimega NSVL. Nimelt juhib Läti parlamendi ehk seimi endine saadik ja ärimees Aleksei Holostov projekti “Õndsus” (vene keeles “Благодать”).

Projekti eesmärk on ökokülade rajamine looduskaunisse kohta, mis asub Riiast ja vene uusrikaste seas väga populaarsest kuurortlinnast Jurmalast vaid pooletunnise autosõidu kaugusel. Kõnealusel maa-alal on ühtekokku 110 kinnistut, millest 40 on juba müüdud hinnaga 24 000–56 000 eurot. Kõigest sellest rääkis hiljaaegu Saksa uudistekanal Deutsche Welle.

Edasi loe laupäevasest Saarte Häälele

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 181 korda, sh täna 1)