Sobimatud kohanimed (3)

Nüüd tundub küll, et elu Eesti riigis on nii heaks läinud, et ametnikel pole enam muud teha, kui maatükkide nimesid ümber muuta.

Kellel saaks olla midagi selle vastu, kui kiirabi, politsei ja päästjad jõuavad abivajajani probleemideta. Sellest aga, kas kohanimi on kirjutatud Rooma või araabia numbritega, ei sõltu päästjate kiiremini tulekahjukohale jõudmine kindlasti, kui Mandri-Eestis asuv hädaabitelefoni operaator ei saa esimesel hetkel aru sellestki, et abivajaja helistab saare pealt.

Nimed Ullis-Stock ja Bäck on telefonis tõepoolest raskesti arusaadavad. Aga mida peavad tegema siis tütarlapsed, kel nimeks Birgit või Gerli, kui nende nimed isegi maatükile enam ei sobi?
Seega tuleb kinnisvara soetades lisaks asukohale ja hinnale hoolikalt vaadata kinnistu ametlikku nime. Sest kui üks riigiametnik ühe teemaga juba tegelema hakkab, võib asi lõppeda nii, et varsti on seadusesse ja riigieelarvesse sisse kirjutatud trahvisummad ebasündsate kohanimede eest.

Jääb vaid huviga oodata, milliseid nimesid maaomanikud nende sobimatute asemele välja pakuvad. Nimede muutmise lõppkuupäeva puudumine annab lootust, et selle teema juurde saame tulevikus veel korduvalt tagasi tulla.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 722 korda, sh täna 1)