Pöidelased väntasid Tornimäelt Muhu Rannakülla

Pöidelased väntasid Tornimäelt Muhu Rannakülla

TUULES IKKA KERGEM: Kümneaastane Tõnn-Kaspar Pärn naudib väinatammil sõitmist matkakaaslase Maire Kääridi tuules. Foto: Sander Ilvest

Neljapäeva pärastlõunal startisid entusiastid Tornimäelt jalgratastel Muhu poole, eesmärgiks jõuda Rene Buschi tennisetallu Rannakülas. MTÜ Pöide Spordiselts korraldatud matkal osales paarkümmend jalgratturit.

Rattureil olid seljas ohutusvestid, millel kirjas “Pöide – Saare idapiir, varasem siin päiksekiir”. Täiskasvanute dikteeritud tempo pidasid vapralt vastu ka koolipoisid. Sügisel kooliteed alustav 7-aastane Andri Truumees ütles, et sõidab rattaga iga päev ja seepärast ei tundugi mitmekümne kilomeetri pikkune teekond talle raske.

Esimene pikem peatus tehti pärast Väikese väina tammi ületamist Muhumaa pinnal monumendi “Leinav ema” juures. Raamatupidaja Palmi Otsa sõnul võttis ta retke ette juba sellepärast, et nautida seltskonda ja saada ettekujutus tennisetalust.

Matka eestvedaja Krista Riik ei lasknud kaaslastel vahefinišis niisama lõõgastuda, vaid pani proovile nende teadmised tammi rajamisest. Ega päris õiget vastust selle valmimisaja kohta kohe tulnudki. Lõpuks sai aga kõigile selgeks, et kahe saare vaheline ühendustee avati 117 aastat tagasi.

Tennisetalu peremees Rene Busch võttis külalised rõõmuga vastu. Endise tippmängija ja nüüdse tunnustatud treeneri juhendamisel said matkajad selgeks tennisemängu ABC. Osa matkaseltskonnast registreeris end suisa Rene Buschi treeningtundidesse.

Tagasi Saaremaale jõudsid matkasellid õhtul kella üheksa paiku.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 429 korda, sh täna 1)