Balti riikide peaministrid veedavad nädalavahetuse Saaremaal (3)

Reedest pühapäevani väisavad Saare maakonda Eesti, Läti ja Leedu peaministrid koos abikaasadega.

Tegemist on Balti peaministrite traditsioonilise mitteametliku kohtumisega. “Varem on sarnased kohtumised toimunud juba Lätis ja Leedus ning nüüd jõuti järjega taas Eestisse,” ütles valitsuse kommunikatsioonibüroo konsultant Maret Sandrak.

Viimati korraldati selline kohtumine Eestis 2010. aastal, siis veetsid peaministrid aega Lõuna – Eestis. Sel aastal külastatakse aga Muhu saart ja Saaremaad.

Reedel lõuna paiku jõudsid külalised Muhumaale, kus tutvuti Koguva küla Muhu muuseumiga. Kohtuti muuseumi juhataja kohusetäitja Meelis Mereäärega, kes rääkis lühidalt ka muuseumi ajaloost.

Laupäev ja pühapäev veedetakse Saaremaad avastades. Laupäeval minnakse vaatama Kaali meteoriidikraatrit. “Näitame peaministritele kraatrit ja selle ümbrust ning külastuskeskuses anname neile meteoriiti ka käega katsuda,” ütles ettevõtja Alver Sagur.

Ka pühapäev kulub ringisõitmisele. Hommikul külastatakse Kuressaare linnust. Seejärel käiakse Angla tuulikumäel ja Panga pangal. “Anglas dolomiiditöötoas saavad nad dolomiiti oma allkirjad graveerida ja Panga pangal pannakse päikesekella järgi oma käekellad õigeks,” rääkis pühapäeval toimuvast Alver Sagur.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 384 korda, sh täna 1)