Mereriigi väravad

Saare maakonna väikesadamate külastatavuse statistika näitab ilusaid arve. Seda eriti selles osas, et hiljuti maakonnas rajatud või uueks loodud sadamad on ootusi täitnud. Kuivastu, Abruka, Lõunaranna sadam on pärast avamist kohale meelitanud arvestatava arvu aluseid.

Kindlasti oli näiteks Kuivastu sadama uuendamise puhul skeptikuid. “Kes sinna parvlaevade vahele ikka tahab ronida,” arvati. Aga nagu näha, tahetakse. Paljud pole kindlasti Lõunarannast kui kohast kuulnudki, aga jahid leiavad üles. Abruka-sugusel pärlil oligi vaja vaid korralikku jahisadamat. Rääkimata muidugi Kuressaare sadamast, mis juba ammu ennast tõestanud on. Probleemide ja igasugu “mõttetu tegu”-sorti arvamuste kiuste on ta tõusnud sadamaks number 1 Saare maakonnas. Ja seda suurte regattide abita.

Jahiturismist vaevalt Saaremaa jaoks kullaauk saab, kuid mis mereriik see ilma sadamateta oleks. Nüüd on vaja samas suunas edasi minna ja arendada välja korralik võrgustik, et seilaja saaks lühikese vaevaga ühest sadamast teise.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 192 korda, sh täna 1)