Kuressaares langes kodukass püssimehe ohvriks (35)

Nädalapäevad kadunud olnud kass jõudis viimaks küll oma Kuressaare aedlinnas asuvasse koju, kuid kuna ta tagakeha oli halvatud, käidi vaese loomaga kohaliku veterinaari juures. Seal sai pilt selgeks – kassi oli lastud õhupüssist.

Selle pere tuttav naisterahvas ütles Saarte Häälele, et säärast juhtumit ei tohiks kindlasti maha vaikida, sest ei saa pidada normaalseks, kui keset linna käib keegi õhupüssiga ringi ja laseb loomade pihta. Antud juhul oli naise sõnul tegemist korraliku kodukassiga, kes veidi aega tagasi oma Sügise tänava kodust kaduma läks. Nõnda et pererahvas jõudis juba kurvastusega mõelda, et nad oma lemmikut ilmselt enam ei näe.

Sel nädalal oli loom viimaks siiski koju tagasi jõudnud, kuid kuidas, ei oska pererahvas naise sõnutsi arvata. “Ta tagajalad ei toiminud, mistõttu nad viisid looma kindluse mõttes arsti juurde, arvates, et äkki on ta autolt löögi saanud. Seal selgus aga, et kassil on neli kuuli sees,” kirjeldas naine koletut lugu. Vaene kass tuli loomaarsti juures magama panna, kuna tema jalad poleks ränga vigastuse tõttu enam liikuma hakanud.

“Täiesti uskumatu! Samalaadne asi alles oli samas kandis – kas tõesti käib seal keegi lihtsalt õhupüssiga ringi?” imestas juhtunust tugevalt häiritud naine. “See ei ole normaalne, et loomadega niimoodi tehakse. Kuidas saab keegi endale õiguse võtta hukata või sandistada teiste lemmikloomi!”

Politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri pressiesindaja Kristi Kais kinnitas Saarte Häälele, et sellise juhtumi kohta on neile tõepoolest avaldus tehtud ja politsei on ka alustanud väärteomenetlust.
Ta selgitas, et kui on kahjustatud vara või olendit, alustab politsei süüteo raskusastmest olenevalt kas kriminaal- või väärteomenetlust.

“Loomade väärkohtlemine on lubamatu tegu ja sellistest juhtumitest tuleb politseile kindlasti teada anda,” rõhutas ta. Saare maakonnas on sellel aastal taoliste juhtumite kohta avaldusi laekunud kokku kolm, sealhulgas on ka viimane juhtum.
Loomakliinikust, kuhu kõnealune vigastatud kass viidi, teemat kommenteerida ei soovitud.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 491 korda, sh täna 1)