Keerberg: linna juhib rahvas (52)

Keerberg: linna juhib rahvas

Saaremaa IRL-i juhi Kaido Kaasiku küsimusele, kes juhib Kuressaare linna, vastab linnavolikogu esimees Erik Keerberg, et “linna juhib rahvas, nii nagu demokraatias tavaks”.

Kaido Kaasik kritiseeris üleeile ilmunud Saarte Hääle uudises teravalt Kuressaare Hoolekanne SA nõukogus toimunut asutuse tegevjuhi valimisel. Kaasik märkis, et kogu jamasai al guse sellest, kui sihtasutuse juhataja Tiia Tammsalu jättis mullu juunis täitmata volikogu otsuse viia registris sisse parandused SA põhikirjas. Seetõttu lõppesid tänavu aprillis SA nõukogu volitused ja nende hilisemad otsused olid õigustühised.

“Kui ta (Tammsalu – toim) eiras volikogu otsust ja kui volikogu laseb sellel sündida, siis ma ei tea, mis volikogu see selline on. Siis tekib küsimus, et kes seda linna juhib!” põrutas varem Valjala vallavanemana töötanud Kaasik.

Valimised on ees Linnavolikogu juht Erik Keerberg ütles eile Saarte Häälele, et hoolekandeasutuste juhataja valimiste ümber toimuv on juba ammu ületanud selle tähelepanunivoo, mida see teema normaalsetes tingimustes väärib.

“Tingimused pole aga kahjuks praegu normaalsed – ees on valimised. Saaga sisu ei ole ka ammu enam juhataja poolt õigeaegselt mitteesitatud põhikirja muudatuse taotlus,” osutas Keerberg. “Ja seda härra maavanem IRL-i maakondliku esimehena muidugi teab.” Erik Keerberg lisas, et ta pole paaniliselt süüdlasi otsiv ja karistust sepitsev inimene.

“Kujunenud olukorrast on vaja teha järeldused, et edaspidi jõuaksid võimalikud taolised olukorrad inimliku lahenduseni enne, kui teema “maakondliku draama” mõõtmed võtab,” lausus Keerberg. Draama järgmine vaatus võib kätte jõuda juba lähipäevil, sest linnapea Mati Mäetalu kinnitas eile Saarte Häälele, et jätkuvalt on aktuaalne sihtasutuse nõukogu tagasikutsumine ja uue moodustamine.

“Töövõimetu nõukogu koosseis tuleb laiali saata ja nimetada sinna uued inimesed,” teatas ta esmaspäeval pressile saadetud avalduses. “Kas see ka tõeks saab, näitab lähitulevik,” lausus linnapea eile. Veninud skandaal Tänavu juunis alguse saanud päevakeskuse juhi valimise saaga on paari kuu jooksul skandaaliks paisunud juba kahel korral.

Viimati sel esmaspäeval, kui sihtasutuse nõukogu tühistas oma varasema otsuse valida uueks juhatajaks Piret Sarjas ja pikendas senise juhi Tiia Tammsalu volitusi tuleva aasta 30. aprillini.

Muudatus sai võimalikuks tänu juulis toimunud vangerdusele nõukogus, kust Keskerakond kutsus tagasi Sarjase poolt olnud Elo Naaberi, asendades ta “Tammsalu leeri” kuuluva Astrid Sepaga.

Väidetavalt nõukogu liikme Anton Terase dirigeerimisel esitas Astrid Sepp esmaspäeval nõukogu istungil ka eelnõu nõukogu esimehe Argo Kirsi kukutamiseks, kuid hääletamisel oli selle poolt vaid Anton Teras.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 953 korda, sh täna 1)