Linnapea: miks ei räägita, et IRL on ise katki? (34)

Linnapea: miks ei räägita, et IRL on ise katki?

VAIDLEB VASTU: Linnapea Mati Mäetalu küsib, et kui Reformierakonnal on Kuressaare Hoolekande sihtasutuse viieliikmelises nõukogus kõigest üks koht, siis mismoodi nende erakond saab mängu juhtida. Foto: Arhiiv

Kuressaare Hoolekanne SA tegevjuhi ameti ümber juba kuid kestnud võitlus päädis üleeile endise juhi kohale ennistamisega. Kuigi ajakirjandus kirjutas peamiselt Keskerakonna ja Reformierakonna koostööst, viitab Kuressaare linnapea Mati Mäetalu, et kaalukeeleks võis saada hoopiski IRL-i esindaja, kes tegelikult oleks pidanud olema senise tegevjuhi ennistamise vastu.

Üleeile otsustati, et Kuressaare Hoolekanne SA tegevjuht Tiia Tammsalu saab oma töökoha tagasi. Koalitsioon on vähemalt minu arvates lõhki. Vaadates kas või seda, mismoodi IRL-i Saaremaa juht Kaido Kaasik linnavolikogust arvab (maavanem tõstatas Saarte Hääles küsimuse, kes üldse linna juhib – R. V.). Kuidas teie seda kommenteerite? 
Ma arvan, et seda teemat kommenteerides maavanem ikkagi päris hästi ei teadnud, millest ta räägib. Ta tõi välja ühe pisikese nüansi (Kaido Kaasik viitas asjaolule, et Tammsalu ei täitnud linnavolikogu korraldust – R. V.) ja asus selle põhjal ainult ühes suunas tulistama. Ausalt öeldes see väga ilus käitumine ei olnud. Maavalitsusel on oma ülesanded ja oma rollid ning omavalitsusel on oma ülesanded ja oma rollid. Tegelikult on selle teema puhul tegu ühe omavalitsuse siseasjaga ja see on maakonna mõistes pisiasi. Ühele asutusele otsiti lihtsalt juhti. Kas see on nüüd teema, mille puhul peab maavanem linnavolikogu peale näpuga näitama ja küsima, kes linna juhib?

Ärme võta Kaasikut praegu kui maavanemat, vaid kui IRL-i Saaremaa piirkonna juhti.
Vaidlen teile vastu. Kui ma räägin kui linnakodanik või erakonna esindaja, loetakse lehest ikka, et näe, mis linnapea ütles. See ei tööta, et paned teisi silte külge ja siis kommenteerid.

Kui te ütlete, et see juhtum on pisiasi ja omavalitsuse siseasi, miks see siis nii suureks on paisunud?
See läkski arvatavasti sellepärast nii suureks, et kuhjus tegematajätmisi, kuhjus rikkumisi, kuhjus arusaamatusi. Ja ühest pisikesest asjast kasvas mingil hetkel veerev lumepall.

Edasi loe tänasest Saarte Häälest

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 219 korda, sh täna 1)