Korstnapühkija-järjekord ulatub oktoobrisse (10)

Selleks et korstnad kütteperioodiks puhtaks saaks, tasub aegsasti tegutseda, kuna korstnapühkimisteenuse tellimise järjekord ulatub juba praegu oktoobri esimestesse päevadesse.

Kaja Kurm OÜ-st Saaremaa Tuleohutus kinnitas Kadi raadio uudistesaatele, et ettevõtte ainsat, ligi 20-aastase staažiga korstnapühkijat Raul Kurmi saab praegu tellida korstnat pühkima alles 3. oktoobril.

“Kui talve tulekuks puhtaid korstnaid tahta, on praegu tõesti õige hetk korstnapühkija tellida,” märkis ta.

Korstnapühkijal kulub oma tööks eramajas umbes kolmveerand tundi ja Kuressaares maksab korstnapühkimine keskmiselt 22 eurot, maapiirkonda sõitmisel lisandub summale kilometraažitasu. Väga kaugetesse paikadesse tuleb korstnapühkija ka kokkuleppehinnaga.

Et küttekoldeid tuleb puhastama tõepoolest väljaõppinud inimene, mitte pettur, tõendab Kaja Kurmi sõnul vastav vormiriietus ja päästeameti väljastatud töötõend, ametlikule tööle viitavad ka äriregistri- ja majandustegevuse registri number aktil.

Kuna korstnapühkija tuleb ikkagi võõrasse majapidamisse, peab teenuse tellija ametimehe saabudes ka ise kodus viibima.

“Need ajad on möödas, kus korstnapühkijale pandi võti uksemati alla ja ta tegi oma töö sel ajal ära, kui kedagi kodus polnud,” lausus Kurm ja tuletas inimestele veel meelde, et nad korstnapühkija tulekuks vabastaksid tee küttekollete ja puhastusluukide juurde.

Saaremaa päästepiirkonna juhi Margus Lindmäe andmeil tegutseb Saare maakonnas aktiivseid korstnapühkimisfirmasid kolm, korstnapühkijakoolituse läbinute kohta andmebaas aga puudub.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 046 korda, sh täna 1)