Tüli jääb tuha all hõõguma (3)

Eile juhtus see, millest on räägitud juba kaks kuud. SA Kuressaare Hoolekanne nõukogu tühistaski linna sotsiaalasutuste juhi kohale toimunud konkursi tulemused ja pikendas praeguse juhi Tiia Tammsalu volitusi.

Saarte Hääl on osutunud tahtmatult hiromandiks, kui me oma 12. juuni juhtkirjas pakkusime: kui Reformierakond tahab kangesti Tiia Tammsalu jätkamist, ei jää tal ilmselt muud üle, kui suurendada nõukogu viielt liikmelt seitsmele ja määrata sinna endale sobivad inimesed.

Nõukogu liikmete arvu siiski ei suurendatud, vaid vahetati lihtsalt välja üks nõukogu liige. Tulemus on sama – Reformierakonna soosik Tiia Tammsalu saab jätkata päevakeskuse juhina. Sellega ei lõpe muidugi kaugeltki suve hakul alanud lähiajaloo suurim poliittüli Kuressaare võimuliidus, kuigi vaevalt, et see enne peatseid kohalikke valimisi koalitsiooni laiali lööb.

Iseasi on see, kui eetiliselt on nõukogu käitunud Piret Sarjase suhtes, kelle valimise hoolekandeasutuste etteotsa ta nüüd tühistas. Või mis ütleb Elo Naabri asemel nõukogusse valitud Astrid Sepa südametunnistus, kelle kätega Tammsalu ametisse tagasi suruti.

Toimetusel ei jää muud üle, kui nõustuda Kalle Laanetiga: SA Kuressaare Hoolekanne nõukogus toimuv on sigadus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 641 korda, sh täna 1)