Rannavolle EM saarlastele edu ei toonud

Rannavolle EM saarlastele edu ei toonud

MIS HALVASTI, SEE UUESTI: Järgmisel aastal tahavad neiud juba enamat. Foto: Alver Kivi

Leedu pealinnas Vilniuses mängitud kuni 20-aastaste rannavõrkpalli Euroopa meistrivõistlustel saarlased Liisel Nelis ja Karli Allik kõrgetele kohtadele ei jõudnud.

Koos Anett Hollasega mänginud saarlane Liisel Nelis lõpetas turniiri 17. kohaga ega jäänud ise tulemusega rahule. “Ei olnud väga hea turniir,” tõdes Liisel Nelis. “Tahtsime pjedestaalile jõuda ja seepärast oleme pettunud. Väsimus oli nagu peal, sest trenni on kõvasti tehtud. Olime väljakul kahvatud.”

Alagrupis võitsid Liisel Nelis ja Anett Hollas Moa Herrmanni ja Josefine Tivefälti Rootsist 2 : 0 (10, 17) ning paari Esra Betul Cetin – Merve Neziri Türgist 2 : 1 (19, –20, 7), kuid kaotasid tšehhidele Barbora Pilatovala ja Hana Tresnakovale 0 : 2 (–15, –11). Sellest piisas, et teisena edasi saada.

Esimeses väljalangemismängus tuli eestlannadel aga vastu võtta 0 : 2 (–7, –17) kaotus venelannadelt Jelena ja Maria Sviridovalt ning turniir oli nende jaoks lõppenud.

“Vastased olid tugevad, pikad ja oskuslikud, kuid võidetavad,” rääkis Liisel Nelis. “Samas ei olnud nad jälle nii tugevad, et me poleks neile vastu saanud. Ise koperdasime mängu ära. Nemad tegid oma asjad ära, meie mitte.”
Kuna seekord mängiti endast aasta vanemate vastu, siis tahavad meie neiud järgmisel aastal mängida paremini ja võidelda kõige kõrgemate kohtade nimel. “Saime siit hea õppetunni,” lausus Liisel Nelis.

Karli Allik ja Raul Kartsep kolmes alagrupimängus võiduni ei jõudnud ja langesid konkurentsist välja. Sellele vaatamata saarlasel mängule suuri etteheiteid pole.

“Üldiselt jäime rahule, kuna tulime siia kogemuste järele, et tugevate vastastega mängida,” rääkis Karli Allik. “Vastastel oli kõvasti rohkem kogemust, sest nemad tegelevad ainult rannavõrkpalliga ja saalivõrkpalli mängivad peamiselt hobina.”

Esmalt jäädi 0 : 2 (–16, –9) alla šveitslastele Dennis Lerchile ja Marco Krattigerile ning seejärel 0 : 2 (–15, –11) sakslastele Wichard Lüdjele ja Mirko Schneiderile. Edasisest konkurentsist välja langenud Allik ja Kartsep jäid kokkuvõttes jagama 25. kohta.

Alliku sõnul näeb ta võimalust vastastega samale tasemele jõuda, sest saab Raul Kartsepaga veel kaks aastat samas vanuseklassis mängida. “Kuna me tegelikult keskendume pigem saalivõrkpallile ja rannavõrkpall on lihtsalt suvine vaheldus, siis kõik, mis saalist juurde tuleb, ongi rannale kasulik, näiteks omavigade arv ja üldine mängutarkus,” täpsustas ta.

Selleks aastaks on Karli Alliku rannavolle hooaeg lõppenud ja nüüd hakkab ta Audenteses juba saalivõrkpallile keskenduma.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 185 korda, sh täna 1)