Karala külale kuulusid Maapäeva eriauhinnad

Eesti külade X Maapäeva avatseremoonial käisid Karala küla esindajad Kaja Juulik ja Kaja Muruvee vastu võtmas eriauhinda, mille oli kõige pressisõbralikumale külale välja pannud Maaleht.

Juba varem oli Karalast saanud rahva lemmik. Saaremaa aasta küla sai kõige rohkem hääli televaatajailt. Maalehe eriauhinda üle andes iseloomustas nädalalehe ajakirjanik Bianca Mikovitš Karala küla elanikke kui häid suhtlejaid.

“Olen teinud Karalast juba neli lugu ja kaks on veel ootel. Karala on meie meelest kõige pressisöbralikum küla,” selgitas Mikovitš saarlaslikult Maalehe valikut.

Küllap lootsid Karala külaelu edendajad sisimas ka üleriigilises ulatuses aasta küla tiitlit, kuid žürii arvates olid tänavu seda nimetust väärt Jõgevamaa Lustivere piirkonna külad.

“Me ei nukrutse. Tähelepanu on meie külale piisavalt pööratud. Rahvas valis meid oma lemmikuks ja nüüd lisandus veel Maalehe eriauhind. Oleme väga rahul,” ütles Karala külaelu arendamise seltsi esimees Kaja Juulik.

Seltsi juhatuse liige Kaja Muruvee lisas, et neil on heameel juba teist korda võõrustada oma koostööpartnereid Prantsusmaalt. Viis aastat tagasi külastasid prantslased Saaremaad esmakordselt. Tänavu oli neil võimalus osa saada üleriigilisest külade Maapäevast.

Vastates Saarte Hääle küsimusele, kas neil on eestlastelt ka midagi õppida, kinnitasid delegatsiooni liikmed nagu ühest suust, et üsnagi palju. Prantsusmaal nii suurejooneliselt, et riigijuhidki kohal, külaelu edendajaid meeles ei peeta. Maapäeva avamisel kõne pidanud president Toomas Hendrik Ilves toonitas, et maapiirkondade arengusse annavad hindamatu panuse külaliikumise eestvedajad, seltsid ja üksteist toetavad inimesed.

Riigikogu esimehe Ene Ergma sõnul sai ta Eestimaa külasid külastades neist tohutu energia, mis võimaldas tal Toompeal innuga parlamendi tööd juhtida. Saaremaa Kodukandi juhi Elvi Viira hinnangul õnnestusid kõik külalistele plaanitud ettevõtmised.

Majutati üle neljasaja maapäevalise. Maapäeval osales aga koos kohapeal külalisi võõrustanutega kokku inimest seitsesada. Kõikides pakutud ettevõtmistes lõid maapäevalised agaralt kaasa. Saaremaa Kodukandi juht oli tänulik kõigile neile, kes õla alla pannud, et X külade Maapäev igati õnnestus.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 283 korda, sh täna 1)