Ranitsatoetused on 35 eurost 160 euroni (22)

Saare maakonna omavalitsuste poolt tänavu esimesse klassi minevatele lastele makstavad ranitsatoetused erinevad summa suuruselt kõvasti.

Kõige suuremat ranitsatoetust maksab Kärla vald, kus esimese klassi õpilasi toetatakse 160 euroga. Kärlale järgnevad Kihelkonna, Kaarma, Mustjala ja Valjala 130 euroga. Orissaare vallas on ranitsatoetus 120 eurot, mullu oli see 96 eurot.

Kõige suurema tõusu on teinud Valjala vald. Kui mullu maksti 1. klassi juntsudele 50 eurot, siis tänavu kooliteed alustajad saavad 130 eurot.
Valjala vallavolikogu esimees Liilia Eensaar nentis, et laste arv on oluliselt vähenenud, samas on lastele vaja osta nii palju asju ja hinnad on tõusnud. “Leidsime, et tõstame nii palju, et vanem tunneks, et ta selle raha eest midagi saab,” selgitas Eensaar. Ruhnu vallavanem Aare Sünter ütles, et nemad jagaksid hea meelega vallas ranitsatoetust, kuid sel aastal ei lähe neil esimesse klassi ühtki last.

Laimjala sotsiaalnõunik Rohta Lember selgitas, et nende vallas makstakse ranitsatoetust koolialguse toetuse nime all. 30 eurot makstakse kõigile üldhariduskoolis õppivatele õpilastele ja esimesse klassi minejaid toetatakse 35 euroga.

Kuressaare linnavalitsus võttis nädala algul vastu korralduse, mille alusel makstakse lähipäevil välja esimesed ranitsatoetused sügisel kooli minevatele lastele. Esimeses ringis saavad toetuse 128 esimese klassi õpilast, kelle vanemad on avalduse juba esitanud. Ranitsatoetuse suurus on 100 eurot. Linna hariduse ja kultuuri abilinnapea Tiina Talvi sõnul alustab Kuressaares tänavu kooliteed 208 õpilast. Viimati maksti Kuressaares ranitsatoetust 2008. aastal.

Ivika Laanet, Viktoria Humal

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 825 korda, sh täna 1)