Hoolides lastest (2)

Kuigi leitsakulised augustikuu päevad ei vii veel kuidagi mõtet sügisele, pole 1. september ometi enam mägede taga. Küllap mõeldakse kooliminekule aga juba üsna tihti neis peredes, kus on esimesse klassi minevaid lapsi. Kooliminemise õhina või värina – kuidas kellelgi – taga on aga kindlasti ka lastevanemate mure. Kaasnevad ju kooliminekuga rahalised kulutused. Seetõttu on tore, et neid kulutusi aitavad mingilgi moel korvata omavalitsused, kus laps elab.

Kuigi vallati on toetuste suurus väga erinev, on heameel, et just väiksemad vallad, nagu Kihelkonna ja Mustjala, aga ka Torgu on leidnud võimaluse maksta oma lastele isegi suuremat toetust kui suuremad vallad. Kuigi siin on asi ilmselt ka selles, et kui vallas on lapsi vähem, saavad toetused neile olla suuremad.

Küll aga sooviks, et koolialguse rõõmu ei varjutaks mõte, et naabervallas makstakse suuremat ranitsatoetust kui meil. Omavalitsused omakorda võiksid aga võimalusel võtta eeskuju oma heldematest naabritest. See, et lapsed on meie tulevik, ei tohiks olla tühipaljas sõnakõlks.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 297 korda, sh täna 1)