Tele2 mõõtis levi 14 000 Kuressaare punktis (8)

Tele2 viis eelmisel nädalal Kuressaare ja selle ümbruse 14 000 punktis läbi 3G-internetilevi täppiskaardistamise, mille kohaselt oli 99% mõõdetud asukohas signaali tugevus maksimaalne.

Tele2 Eesti raadiovõrgu juhi Tanel Sarri sõnul tehti täppismõõtmist Saaremaal tänavu juba teist korda. “Võtsime Kuressaares kevadel laiemalt kasutusele madalamad sagedused, mis annavad parema siselevi,” ütles Sarri. Uute mõõtmistega leiti Sarri sõnul mõned nõrgemad kohad, millega tegeletakse, kuid üldiselt võib signaaliga rahule jääda.

Mõõtmistulemuste kohaselt oli 99% mõõdetud punktis välilevi signaali tugevus 80 detsibelli või suurem, mis on Nokia mõõteseadmete kohaselt maksimaalne tulemus ja vastab telefonis viiele levipulgale. Tanel Sarri sõnul plaanib Tele2 Saaremaal suuri võrgutöid. “Aasta jooksul avame soodsa 4G-võrgu. Samuti paigaldame vanematele 3G-jaamadele lisamoodulid, mis tõstavad internetikiiruse kahekordseks, ja kasutame uusi sagedusi siselevi parendamiseks,” lisas Sarri. Tänavu on Tele2 käivitanud Saaremaal kolm uut saatjat.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 558 korda, sh täna 1)