Martin Õunap purjetas end maailmameistrivõistlustel pronksmedalile (1)

VÕIT: Martin Õunap tuli Zoom8-klassi maailmameistrivõistlustel pronksmedalile.
Autor: Riina Ramst

Norras Bergeni lähedal toimunud purjetamise Zoom8-klassi maailmameistrivõistlustel võitis Martin Õunap 47 noormehe hulgas pronksmedali.

Saaremaa merispordiseltsi kommodoor Margus Hiet ütles, et Martin Õunapi saavutus on kõva sõna ja tubli tulemus. “Purjetamine on seotud mere ja tuulega ja tulemusi on raske prognoosida,” lausus Hiet. “Loodame oma purjetajatelt alati parimat, kuid väike üllatus see siiski oli. Kahju aga, et Marie Pihlast tabas ebaõnn.”

Zoom8 on olnud Saaremaa purjetajatele viimastel aastatel rahvusvahelistel tiitlivõistlustel edukaim klass, kus on medaleid võitnud Kaarel Kruusmägi ja Aksel Artus. Saarlased saavad nüüd ette näidata ühe kuld- ja kolm pronksmedalit.

“Ei julgeks päris öelda, et see on just meie klass, aga püüame anda lastele võimaluse,” märkis Margus Hiet. “Zoom8 on võistlusklass, kus palju sõidetakse, konkurents on tihe ja meie oleme olnud edukad.”

Treener Jaano Kempo ütles, et võistlema mindi eesmärgiga jõuda Top 10-sse, aga ka medal polnud üllatus. “Norras oli tasemel sõitjaid päris palju, kuid Eestis oleme tugevatega võrdselt võistelnud ja see näitas, et hea õnne ja soodsate tuultega on edu võimalik,” lausus treener.

Võistlus kulges Bergenis vahelduvates oludes. Lõpuks suudeti vaatamata vahepeal valitsenud liigtugevale tuulele ning siis hoopiski tuulevaikusele ära sõita kümme võistlussõitu planeeritud kaheteistkümnest.

Jaano Kempo sõnul tõusis Martin Õunap poodiumile kolmandal päeval, kui ta oli sõitudes 3., 3. ja 2. Viimasel päeval oli noore saarlase eesmärk jõuda ette oma peamisest konkurendist ja see tal ka õnnestus. “Kolmas päev tuli tal väga hästi välja, samas kui teised ei suutnud sõita,” selgitas ta.

Maailmameistrivõistluste kaks kõrgemat kohta hõivasid koduvetel seilanud norralased David Bjelkarroy 35 ja Alexander Dahl 53 punktiga. Martin Õunap sai 54 punkti.

Jaano Kempo märkis, et kolmas koht polnud maksimum, sest teine koht jäi ju vaid punkti kaugusele, kuid esimesele noormehele poleks Õunap seekord vastu saanud.

Tublilt esines ka Marie Pihlas, keda tabas ebaõnn masti murdumise näol. Siiski suutis ta tüdrukute arvestuses välja sõita 12. koha, saavutades ka ühe sõidu võidu.

Saarlaste varasemad kohad Zoom8-klassi tiitlivõistlustel: 2003 noorte MM-il Kaarel Kruusmägi 5. koht; 2004 EM-il Kaarel Kruusmägi 3. koht; 2005 Kaarel Kruusmägi 6. koht; 2005 EM-il Kaarel Kruusmägi 1. koht; Aksel Artus 2007 MM-il parima Eesti purjetajana 18. koht, 2009 EM-il 3. koht.

 

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 301 korda, sh täna 1)