Linnateatri suveetendus osutus üle ootuste menukaks (4)

Linnateatri suveetendus osutus üle ootuste menukaks

KENA KOHT JA VÕRRATU ETENDUS: “Meeldis, et seal oli nostalgiat ja see kõik, kuidas nad mängisid, need näoilmed olid lihtsalt võrratud,” lausus “Talgute” esietendusel käinud Maret Paju. Kõrval on Arvi Paju. Foto: Alar Truu

Vanas ajaloolises sadamaaidas etenduva Kuressaare linnateatri tänavuse suvelavastuse “Talgud” piletid osutusid sedavõrd minevaks kaubaks, et eilehommikuse seisuga olid need kõik välja müüdud.

Eile päeval aga otsustati, et vaatajate tungival soovil antakse lisaetendus eeloleval pühapäeval, 11. augustil kell 15. Piletid on müügil Piletimaailmas ja Kuressaare linnateatri kassas.

“Selline menu on meile ausalt öeldes ootamatu, kuigi väga meeldiv,” ütles lavastuses Asta Metsa mängiv Kuressaare linnateatri direktor Piret Rauk. Ta märkis, et ka varasemad suvelavastused on olnud väga menukad. Nii näiteks oli läinud aastal seda “Yksine” ja samuti üle-eelmisel aastal etendunud “Morten Lollide laeval”.

“Tegelikult on see olnud kõik suved nii,” tähendas Rauk. Mis võib olla sellise menu põhjuseks, ei osanud Rauk kommenteerida, ent nentis, et tagasisidet tuleb publiku poolt väga palju.

“Ikka tullakse ja räägitakse,” tõdes ta, lisades, et eile (teisipäev – toim) tuli näiteks pärast etendust tema juurde kaks väga meeldivat daami, kes ütlesid, et nemad on sõitnud Saaremaale Torontost ja neile väga meeldis.
Kokku mängitakse lavastust 10 korda. Lisaks sellele plaanitakse seda taas mängida sadamaaidas tuleval suvel. Kuna näitlejad on teistest teatritest, nii nuku- ja noorsooteatrist kui ka Tallinna linnateatrist, ja hooaeg on peatselt algamas, siis rohkem lisaetendusi tänavu tulemas ei ole.

Kokku mahutab sadamaait 180 vaatajat. Kuressaare linnateater on selles hoones lavastusi teinud ja mänginud kuus aastat. Seda, mis saab suvelavastusega juhul, kui sadamaait maha müüakse, Piret Rauk öelda ei osanud. “Eks see paistab siis,” sõnas ta.

AS-i Kuressaare Sanatoorium müügi- ja turundusjuht Villi Pihl ütles, et sadamaait on müügis juba aastaid. “Me müüme seda sellepärast, et see ei haaku meie põhitegevusega,” sõnas Pihl.
Küsimusele, kas omaniku vahetuse korral saab linnateater endiselt võimaluse seal oma suvelavastusi teha, vastas Pihl, et nii kaua kui aidahoone Kuressaare Sanatooriumi omanduses on, pole probleemi. “Kui tuleb uus omanik, siis proovime selle tingimuse lisada, aga me ei garanteeri seda,” lisas ta.

Kui kunagi oli mõte avada seal elava õlle köök ja 300-kohaline restoran, siis praegusel hetkel ei ole see Pihli sõnul küll reaalne. Sadamaaida müügipakkumine on üleval portaalis city24.ee. Pakkumine hinnaga 377 000 eurot koosneb kolmest kinnistust üldpinnaga 7538 m². Olemas on kehtiv detailplaneering ja muinsuskaitsega kooskõlastatud projekt 300-kohalise restorani ehitamiseks.

Kuressaare sadamaait on üks vanemaid Kuressaare ehitisi. 1663. aastal valminud kõrge viilkatusega kahekordne dolomiitplokkidest ehitatud hoone on läbi aegade kasutusel olnud laohoonena. 1870. aastal ehitas kaupmees Schmidt hoone ümber auruveskiks. Siis ehitati sinna juurde ka madalam ühekordne hoone.

Print Friendly, PDF & Email
(Vaadatud 1 663 korda, sh täna 1)